Turistlerin Bayrak Sevgisi

Torbalı’ya gelen Güney Afrika ve Latin Amerikalı turistlerin Türk Bayrağı'na olan sevgileri ilgi çekti.

Turistlerin Bayrak Sevgisi
İspanyol turist Jesus Garzon, Türk Bayrağı'nı çok sevdiğini dile getirerek, sevgisini bayrağı öperek gösterdi.

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye ve Türk Bayrağı'na gösterdiği saygısız davranışlara inat, Torbalı’ya gelen Güney Afrikalı ve Latin Amerikalı turistler önünde fotoğraf çektirerek, bayrağa olan sevgilerini onu öperek gösterdiler. Her fırsatta ülkemize gelerek gezi ve inanç turizmi yapan İspanyol Mr. Jesus Garzon, Türkiye’ye ve Türk Bayrağına olan ilgisini dile getirmekten kaçınmıyor. Geçtiğimiz hafta Ahmetli Köyü Yörükleri Yaşatma Derneği’nin konuğu olarak Torbalı’ya gelen Jesus Garzon, Kaymakam Aydın Memük’ü makamında ziyaret ederek Türkiye’ye ve Türk Bayrağı’na olan ilgisini anlattı. Tarihi ve kültürel yapısıyla diğer ülkelere örnek teşkil ettiğini vurgulayan Jesus, “Türkiye yaşanabilir ülke” dedi.

Türk Bayrağı’na gösterilen saygının, renginin ve üzerinde bulunan Ay Yıldız’ın anlamlı bir kombinasyon içerdiğine dikkat çeken İspanyol turist Garzon, Kaymakam Memük’ün makamında bulunan Türk Bayrağı'nı öperek, bayrağa olan saygı ve sevgisini gösterdi.

Türk Bayrağı'nı öpmesiyle dikkat çeken Jesus Garzon’u kutlayan Kaymakam Aydın Memük, “Ulusumuzun bütünlüğü ve büyüklüğü Dünya ülkeleri arasında kabullenilir bir boyutta olduğunu bugün gördük. İspanyol turist Türk tarihini, kültürünü ve sosyal yapısını çok iyi bilmektedir. Türk Bayrağına olan özel sevgisini onu öperek bizlere göstermiştir. Kendisini kutluyorum” dedi.

Daha sonra heyetle birlikte Türk Bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektiren Garzon, bulduğu her fırsatta Türkiye’ye gelerek yarım kalan gezilerini tamamlayacağını söyledi.

Güney Afrika’nın Proterya kentinden gelen Milli Eğitim Müdürü Hilda Kekona ve beraberindeki 3 şube müdürü, ziyaretin ardından Türk Bayrağı’na selam vererek önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayrakların bir ülkenin sembolü olduğunu belirten Proterya İl Milli Eğitim Müdürü Hilda Kekona, “Türk milletini temsil eden Türk bayrağının hikayesini her dinlediğimizde duygulanıyoruz. Yüz binlerce Türk askerinin canıyla göklerde dalgalanan Türk bayrağıyla hatıra fotoğrafı çektirebilmek bizim için bir onurdur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA