Tümsiad Çözüm Sürecine Destek Verdiğini Diyarbakır’dan Duyurdu

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Diyarbakır’dan çözüm sürecine destek verdiğini duyurdu.

Tümsiad Çözüm Sürecine Destek Verdiğini Diyarbakır’dan Duyurdu
Bir otelin toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, TÜMSİAD bölge illerin başkanları ile TÜMSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bu süreci desteklemenin 75 milyon insanın görevi olduğuna inandıklarını aktaran TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, bölgede bulunan şubeleri ve yönetim kurulları ile birlikte bu anlamlı açıklamayı ve desteği Diyarbakır’dan vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Sert, “TÜMSİAD olarak bu sevgi, barış çözüm sürecinin mutlaka bütün ülkeye yayılmasını ve her tarafa umut vermesini temenni ediyoruz. Biz böyle bir süreçte zor elde ettiğimiz başarının, zor elde ettiğimiz kazanımların küçük kaprislerle feda etmememiz gerektiğine inanıyoruz. TÜMSİAD Genel Başkanı, bölgede bulunan şubeleri ve yönetim kurulları ile birlikte biz bu anlamlı açıklamayı ve desteği Diyarbakır’dan vermeyi uygun gördük” dedi.

"DİYARBAKIR ÇOK YANLIŞ TANITILIYOR"

Türkiye’de toplumun çok önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde TÜMSİAD ve üyelerinin Diyarbakır’da bu mesajı vermelerinin anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bakan Eker, Diyarbakır’ın çok yanlış tanıtıldığını kaydetti.

Eker, “Türkiye’de çok kan döküldü. Çok gözyaşı döküldü. Çok ocak söndü. Türkiye 100 milyarlarca lira dolar ekonomik kayba uğradı. Burada yatırım yapmak, iş açısından söylüyorum, çok akıllıca, çok rasyonel bir yatırım. Neden? Çünkü buranın potansiyeli çok iyi. Alt yapısı çok önemli. Burada tek problem şuydu; Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu ve Türkiye’nin ayağına pranga olan terör meselesi ve bununla bağlantılı güvenlik meseleleriydi. Çözüm süreci ile birlikte, Türkiye’nin bu prangadan kurtulması, buraya olan ilgiyi arttırdı. Önümüzdeki zamanlarda bunun çok daha yüksek bir noktaya geleceği aşikar. Ama bunların hiçbirisi ne biliniyor, ne görülüyor. Diyarbakır denilince insanların aklına gürültüler, molotoflar, taşlar, dumanlar ve kara haberler geliyor. Diyarbakır’ın uzaktan görüntüsü ile içinde hissettiğiniz, gördükleriniz çok farklıdır. Diyarbakır’ın içine geldiğinizde dostluk, misafirperverlik, sıcak insani duygular görürsünüz. Ama Diyarbakır’a uzaktan baktığınız zaman televizyon ekranları aracılığıyla Diyarbakır’ın imajı maalesef hak ettiğinden çok farklı. Bunun için buraya daha sık gelip, daha yakından bakmak gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA