Kilis'teki Konteyner Kentte Barınan Suriyeli Çocuklar, Barışın Simgesi Zeytin Fidanlarını Toprakla Buluşturdu

Kilis'teki konteyner kentte barınan Suriyeli çocuklar, oluşturulan "Dostluk ve Kardeşlik Fidanlığı"na zeytin fidanı dikti.

Kilis konteyner kentindeki Suriyeli çocuklarının eğitim gördüğü kreş ve anaokuluna, düzenlenen törenle barışı simgelediği için "Zeytin" adı verildi.

Vali Süleyman Tapsız ile Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, protokol üyelerinin de katıldığı törende, Suriyeli çocuklarla okulun yanındaki araziye zeytin fidanı dikti.

Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli çocuklarla diktikleri zeytin fidanlarının "dostluğun, sevginin ve kardeşliğin sembolü" olduğunu söyledi.

Gelecekte Türkiye ve Suriye vatandaşlarının birlik, beraberlik, kardeşlik ve komşuluk ilişkileri içinde yaşayacağını göstermek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Tapsız, şöyle konuştu:

"Zeytin ağacı binlerce yıl ayakta kalabiliyor. Ağaçlar büyüdükçe, iki halk arasındaki sevgi ve dostluk da büyüyecek. Bu ağaçlar, sevginin, dostluğun ve kardeşliğin sembolü olmaya devam edecek. Suriyeli çocuklar, bizim oradaki sevgi elçilerimiz olacak. Buradaki günlerini hiçbir zaman unutmayacaklarına yürekten inanıyoruz."

Suriye'de en kısa sürede istikrar, huzur ve güven ortamının sağlanmasını temenni eden Tapsız, oluşturdukları "Dostluk ve Kardeşlik Fidanlığı"nın iki ülkeye de hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA