Ergenekon Davasında Talepler Alınıyor

Ergenekon davasında sanıklar ve avukatlar mütalaaya karşı usul yönünden talepte bulunuyor.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde salondaki sanıkların talepleri tamamlandı. Sanık Tuncay Özkan, 5 yıldır üyelikten yargılandığını belirterek mütalaada yöneticilikten ceza istendiğini, bunun nedenini öğrenmek istediğini söyledi.

Mütalaanın şeklen uygun olsa da içerik olarak çürük olduğunu savunan Özkan, mütalaanın iade edilmesini talep etti. Sanık Mehmet Haberal, hekimlerle hakimlerin görevinin doğrudan insan hayatıyla ilgili olduğunu kaydetti.

Haberal, "Hekimler hastasını sağlığına kavuşturarak bir an evvel topluma kazandırır. Hakimlerin görevi de varsa somut delilleri ortaya koyarak hükmünü açıklamalı ve sanıkları topluma kazandırmalıdır." dedi.

Sanık Mustafa Levent Göktaş, 51 nolu DVD'nin salonda gösterilmesini istedi. Göktaş, DVD üzerinde kendisine ait parmak izi bulunduğu gösterilmesi durumunda suçlamayı kabul edeceğini belirtti.

Sanık Muammer Karabulut ise eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, gazeteciler Fehmi Koru, Cüneyt Ülsever, Faruk Mercan ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un tanık olarak dinlenmesini istedi.Sanıkların ardından avukatlar taleplerini sıralamaya başladı.

Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, "Müvekkilim hakkında soruşturma yokken hakkında dinleme ve teknik takip kararları var. Bu kararı alanların dinlenmesini ve haklarında bir işlem yapılıp yapılmadığının sorulmasını istiyorum." dedi.

Duruşma avukatların talepleriyle devam ediyor.