Eğitim Bir-sen’den Türk-Eğitim-sen’e Cevap

Eğitim Bir-Sen Tut İlçe Temsilcisi Fatih Mehmet Öztürkçe, Türk Eğitim-Sen Tut İlçe Temsilcisi Orhan Yoğurtçu’nun sendikalarına yönelik yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Eğitim Bir-sen’den Türk-Eğitim-sen’e Cevap
Eğitim Bir-Sen Tut İlçe Temsilcisi Fatih Mehmet Öztürkçe, Türk Eğitim-Sen Tut İlçe Temsilcisi Orhan Yoğurtcu’nun Eğitim Bir-Sen hakkında baskı ve tehdit yoluyla üye kaydı yapmaya çalıştığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Öztürkçe, “Türk Eğitim Sen Tut İlçe Temsilcisi Orhan Yoğurtçu’nun iddiaları tamamen mesnetsiz olup sendikamız ilçe temsilciliği bu iddiaların dayanağını kendisine sormuş ve cevap alamamıştır. Orhan Yoğurtçu sadece kulaktan duyma ve dayanağı olmayan beyanlar doğrultusunda böyle bir açıklama yapmıştır. Bu açıklama gayet talihsiz ve geçerliliği olmayan bir iddiadır. İddialarında sendikamızın iktidarın gücünü kullandığını ve aldatıcı vaatlerde bulunduğunu söylemiştir. Oysaki sendikamız yetkili sendika iken iktidara karşı eylem kararı alan ilk ve tek sendikadır. Kamu Sen 10 yıl boyunca yetkili sendika iken acaba özlük hakları için iktidara karşı eylem kararı almış mıdır? Bilindiği gibi sendikacılık özgürlüğü ve hür iradeyi esas alır. Sendikamız Eğitim-Bir Sen kurulduğu günden beri daha özgür daha demokratik bir Türkiye ve yaşam için, üyelerinin özlük hakları için mücadele vermektedir. Üyelik çalışmalarında hiçbir şekilde baskı, tehdit ve yıldırma politikası izlenmemiştir. Böyle bir şeyin olması da asla mümkün değildir. Çünkü üye yapılan kişilerin tamamı kendi kararlarını kendileri verebilecek yaşta ve zekada insanlardır. Merdi Kıpti şecaatin arz ederken sirkatin söyler, sözüne ayna olduğunu hatırlatmak isteriz. Kendisine kıskanmadan, haset etmeden ve de bizlere çamur atmadan çalışmalarımızı örnek almasını tavsiye ederiz. En azından sendikacılığın bu şekilde de yapılabileceğini öğrenebilir. İddialarından dolayı Orhan Yoğurtçu’yu kınıyor ve kendisinden özür dileme erdemini göstermesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA