Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı

Kocaeli Üniversitesi , üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve yeni projelerin üretilmesine destek amacıyla toplantı düzenlendi.

KOÜ'den yapılan açıklamada, Kocaeli - Gebze VI. Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Demirci, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, üniversite akademisyenleri, İMES Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayicilerin katıldığı bildirildi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin ülke ekonomisine katkısının önemine vurgu yapıldığı toplantıda konuşan Vali Topaca, sanayicilerden çevre konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Bu işbirliği sayesinde teknoloji, verimi arttırma, maliyetleri düşürme konularında projeler hayata geçirilebileceğine vurgu yapan Topaca, "Bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu birliktelik neticesinde, kentin geleceğine katkıda bulunacak çalışmalar çıkmasını diliyorum" dedi.

Rektör Komsuoğlu ise üniversitelerin son 10 yılda eğitim veren kurumlar olmanın yanı sıra, bilgi ve çalışmaları üretime döndüren kurumlar olma misyonunu da üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

Üniversitelerin, ülkelerin ekonomisine ve değerine katkı sağlayan kurumlar haline döndüğünü belirten Komsuoğlu, "Bu sebeple de üniversite-sanayi işbirliklerinin önemi arttı" ifadesini kullandı.

İMES Toplu İşyeri Kooperatif Temsilcisi İrfan Küçükay da işbirliği konusunda yeni adımlar atmak ve olası sorunları çözebilmek adına bu toplantının düzenlendiğini bildirdi.

İMES OSB Başkan Yardımcısı Süheyl Erboz, bölgelerinde bulunan fabrikaları tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

KOÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aykan Karademir ve KOUSEM Müdürü Doç. Dr. Faruk Aras eğitim, proje, Ar-Ge, laboratuvar olanakları ve teknoloji transferi konularında üniversitenin olanaklarını anlatan birer sunum gerçekleştirdi.

Etkinlikte, her iki ayda bir toplantı düzenlenmesi kararı da alındı.

-Rektör Komsuoğlu'na ziyaretler

Dubai Port World İcra Kurulu Başkanı Mohammed Sharaf, DP World Yarımca CEO'su Nichola Silveira, DP World Türkiye Temsilcisi Haydar Kılıç ve Körfez Belediyesi Başkanı Yunus Pehlivan'dan oluşan heyet, Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu'nu ziyaret etti.

KOÜ hakkında bilgiler alan heyetin, Körfez ilçesinde ulaşım ve lojistik meslek yüksek okulunun kurulması konusunda görüştükleri bildirildi.

-Çelik Halat Genel Müdürü Çağlar-

Diğer yandan, Çelik Halat ve Tel Sanayi AŞ Genel Müdürü Ahmet Çağlar, İşletme Müdürü Sedat İçgüdel ve İnsan Kaynakları Müdürü Hayati Ardıçer de Komsuoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Ertürk de katıldı.

Üniversite hakkında bilgi alan heyetin ziyaretinde, Mühendislik Fakültesi'yle olası işbirliklerinin değerlendirdiği kaydedildi.

-Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas-

Rektör Komsuoülu'nun diğer ziyaretçisi ise, Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Agah Kafkas oldu.

Beraberinde, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz'la birlikte gelen Kafkas, üniversite hakkında rektörden bilgi aldı.

-Seminer düzenlendi

KOÜ Hereke MYO Borsa Finans Kulübü'nce düzenlenen ''Profesyonel İş Yaşamında Beden Dili, İletişim ve İmaj Yönetimi'' konulu seminer gerçekleştirildi.

Academy E&C Genel Müdürü Serkan Emir'in konuşmacı olarak katıldığı seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Emir, iletişimde beden dilinin önemini, bedenimizi kullanarak verdiğimiz mesajları, etkin bir iletişim için beden dilini kullanma yollarını interaktif yöntemle aktardı.

-Atölye çalışması

Mimarlık Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, ''Tarihi Çevrede Kamusal Mekanların Yeniden Şekillenmesi'' konulu atölye çalışması düzenledi.

Etkinliğe KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri katıldı.

-"İyi Tasarım Ödülü"

KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bülent Ayberk ve Öğretim Görevlisi Mehmet Kıldış, "TURQUALITY" programı kapsamında, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" programında Beşgen Mobilya A.Ş. adına tasarladıkları "Toro Öğrenci Sırası" tasarımıyla 'İyi Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri de, Urla Belediyesi'nin düzenlediği "İçmeler Sahil Düzenlemesi Ulusal Öğrenci Kentsel Tasarım Projesi Yarışması"na katıldı.

Toplam 26 eserin katıldığı yarışma sonunda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 3'üncü Sınıf öğrencilerinden Eda Kalkan ve Hilal Memiş üçüncülük ödülünü kazandı.

-Fabrika gezisi

Uzunçiftlik Nuh Çimento Prof. Dr. Baki Komsuoğlu MYO tarafından, Çimtaş A.Ş. fabrikasına teknik gezi düzenlendi.

Geziye katılan öğretim üyeleri, şirket yetkilileri ile sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirme, mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik projeler, mezun öğrencilerin istihdamı, öğrencilere staj imkanı sağlanması konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Kaynak Teknolojisi Laboratuvarı'nın ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunan şirket yetkililerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA