Polisin Dünyası" Sergisi Açıldı

Anadolu Ajansının, Emniyet Genel Müdürlüğünün katkılarıyla "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında hazırladığı "Güven-Polisin Dünyası" fotoğraf sergisi törenle açıldı.

ATO Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törene, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk, eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, İsmet Sezgin, bazı milletvekilleriyle polis teşkilatının yöneticileri katıldı.

AA ekiplerinin haftalar süren yoğun çalışmasının ürünlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini, Bakan Güler ile Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, AA Genel Müdürü Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, eski bakanlar Abdulkadir Aksu ile İsmet Sezgin birlikte kesti.

Bakan Güler ve beraberindekiler, daha sonra polisin halkın huzuru ve güvenliğine yönelik çalışmalarından pek çok önemli enstantanenin ilk kez kamuoyuyla paylaşıldığı sergiyi gezdi.

Sergi süresince, AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları yakından inceleyen Bakan Güler, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Güler, sergi için AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ve çalışanlara teşekkür etti.

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutlamalarında AA'nın TSK'nın çalışmalarını tanıttığını gördüklerini ve aynı çalışmayı kendilerinin de yapmak istediklerini söyleyen Güler, "Bu bir başlangıç, önümüzdeki süre içerisinde emniyet teşkilatımızın bütün kademelerinde merkezde ve taşrada AA güzel çekimler yaparak inşallah gelecek seneki 169. kuruluş yıl dönümünde daha geniş bir sergiyi bütün birimlerimizi tanıtacak biçimde verecekler. Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum. İşbirliğimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

-Çok özel fotoğraf ve görüntüler çekildi-

AA ekipleri, Türk Polis Teşkilatına bağlı birimlere ait birçok mekanda 18 bin fotoğraf ve saatler süren video çekimi yaptı.

Polis Teşkilatının şimdiye kadar bilinmeyen özel projelerine tanıklık eden AA ekipleri, her türlü arazi koşullarında görev yapabilen, fiziki güç ve teknik kapasiteleriyle dikkati çeken özel harekatçıların zorlu eğitimlerinden devletin sıcak yüzünü göstermeye çalışan toplum destekli polisin faaliyetlerine kadar birçok alanda özel çekim teknikleriyle çalışmalar yaptı.

-Özel harekattan çevik kuvvete tüm birimler yer alıyor-

AA'nın deneyimli ekiplerinin çektiği fotoğraf ve görüntülerde, polisin mesleğe başlamadan önce eğitim gördüğü Polis Koleji ve ardından buradan mezun olduktan sonra eğitimlerini sürdürdüğü Polis Akademisi, özel harekatçıların operasyon hazırlıkları, yakın koruma kursları, hava ve deniz polisinin asayiş faaliyetleri, trafik uygulamaları ve çevik kuvvet ekibinin eğitim çalışmaları gibi 20 ayrı konu yer alıyor.

Suç ve suçlularla mücadelede son yıllarda önemli başarılara imza atan polisin kullandığı bazı yeni teknik yöntem ve araçlar da AA'nın çekimlerinde öne çıkan konular arasında yer alıyor. Kriminal laboratuvar ortamında ve olay yerinde, suç ve suçluların tespiti için kullanılan bazı tekniklerle bunun yanı sıra özellikle dağlarda teröristlerin kullandığı sığınakların tespiti için yetiştirilen özel eğitimli köpekler de ilk kez görüntülendi.

-"Ocak Mehmetçiğin Dünyası" sergisini 5 bin kişi ziyaret etti-

Anadolu Ajansının, Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde beğeniye sunulan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisini bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan, 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen 160 fotoğrafın yer aldığı sergi sona erdi.

Serginin açılışını 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlarla kuvvet komutanları yapmıştı.

Muhabir: Kurbani Geyik/Ferdi Türkten/Serdar Açıl

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA