Mhp'li Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''AKP, Mehmetçik katillerine sınırı geçmesi için elden gelen her kolaylığı yerine getirmeye çalışıyor'' dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşananlara değindi. 9 Nisan 2013 tarihinin ''milli egemenlik adına kara bir gün'' olduğunu savunan Yeniçeri, ''9 Nisan 2013; AKP'nin, halktan aldığı egemenlik hakkını bebek katili Öcalan ile paylaştığı, PKK'nın rehinesi haline geldiği tarihtir. Siyasetin silahlı güçler karşısında diz çöktürüldüğünün tarihidir. AKP, dün CHP'nin önergesinin altına saklanarak pozisyon olmaya çalışmıştır. AKP dün Meclis'te ezilmiştir'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı ''Sessiz devrim'' söyleminin Kanada'dan ithal olduğunu ifade eden Yeniçeri, kendisinin Türkiye ile Kanada'yı, Quebec ile Güneydoğu'yu birbirine karıştırdığını savundu.

İktidarın bazı uluslararası kriz gruplarının tavsiyelerini yerine getirdiğini ileri süren Yeniçeri, ''AKP, Türkiye partisi olmaktan çıkmış uluslararası grupların çıkarlarını gözetir hale gelmiştir'' görüşünü ifade etti.

İktidarın ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözünü kaidelerden, Türkiye Cumhuriyeti kelimelerini ise bakanlıkların önünden sökmeye başladığını belirten Yeniçeri, ''Yabancı bir askeri güç Türkiye'yi işgal etse, Türk milletine karşı ancak AKP iktidarı kadar kötülük yapabilir. Cumhuriyet tarihine düşmanlık yönünden Başbakan Erdoğan, terörist başı Öcalan'dan çok daha ileridedir. AKP, Mehmetçik katillerine sınırı geçmesi için elden gelen her kolaylığı yerine getirmeye çalışıyor'' diye konuştu.

Yeniçeri, iktidarın bu süreçte MHP'den rahatsız olduğunu, özellikle Bursa mitinginden sonra kimyasının bozulduğunu dile getirerek, ''Bugün MHP aşılmadan Türkiye'nin aşılmayacağını en iyi AKP biliyor. Onun için Başbakan, akilleri, televizyonları ve gazeteleriyle MHP'ye saldırıyor. Saldırılar bumerang etkisi yaratarak AKP'nin PKK maskeli yüzüne çarpacaktır'' dedi.

Yeniçeri, konuşmasının sonunda Arif Nihat Asya'nın ''Bayrak'' şiirini okuyarak, basın toplantısını, ''MHP, O rüzgardır. O rüzgar çok sert esecektir'' diyerek tamamladı.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA