Manisa’da İlaçlama Sezonu Başladı

Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde ilaçlama sezonunu açtı.

Manisa’da İlaçlama Sezonu Başladı
Yaz aylarında vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşereler ile ilgili şikâyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla ilaçlama sezonunu açan Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilk olarak ilaçlamalara sulak alanlardan başladı.

İlaçlama sezonunu Mart ayının ilk haftasında açtıklarını ifade eden Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, “Mart ayı itibariyle sulak alanlarda başlattığımız ilaçlamaları her yağıştan sonra tekrarlıyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak 17 kişilik ekibimiz ve 5 adet aracımızla ilaçlama çalışmalarımız gece gündüz devam etmektedir. İlaçlama cihazlarımız açık alan ilaçlamasında yüksek çalışma kapasiteli ve son teknolojide ilaçlama yapmaktadır. İlaçlama makinelerimiz 50 metre mesafede ilaçlama yapıyor. Bunların dışında bu yıl başkanlığımızın katkılarıyla araç filomuzu daha da genişlettik. Manisa Belediyesi olarak bilimsel gelişmelere uygun ilaç alımlarımızı gerçekleştirdik. Tercih ettiğimiz ürünler Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar. İlaç alımlarımızı açık ihaleyle son derece şeffaf ve Türkiye’de faaliyet gösteren firmaları davet ederek gerçekleştirdik” diye konuştu.

DÖRT FARKLI NOKTADA İLAÇLAMA YAPILIYOR İlaçlama çalışmalarının dört farklı noktada yürütüldüğünün altını çizen Sağlık İşleri Müdürü Dr. Akkaya, “Bu çalışmalarımızı açık alan, kapalı alan, yeşil alan ve sulak alanlarda yapıyoruz. Sulak alanların ilaçlanmasına Mart ayında başladığımızı belirttik. Burada amacımız sivrisinek üremesine engel olmak. Teknik ekibimiz şehirde bulunan sulak alanların harita üzeride yerini tespit etti. Tespit edilen bu alanlarda düzenli olarak ilaçlamalarımızı yapıyoruz. Bu ilaçlamalara büyük önem veriyoruz” dedi.

“MAYIS AYINDA AÇIK ALANLARDA İLAÇLAMA YAPACAĞIZ” Açık alanlarda ilaçlamaların ise Mayıs ayında başlayacağını dile getiren Akkaya, “Bu yıl kapalı alanlarda jel uygulamasına başladık. Talepte bulunmaları halinde işyerleri, evler, okullar ve camilerde de ilaçlama yapıyoruz. Şunun bilinmesini istiyorum. Biz ilaçlama çalışmalarımıza sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca devam ediyoruz. Sulak alan ve açık alanların dışında da hayvan besi damlarında ilaçlama yapıyoruz. Buralarda da karasinek ilaçlaması yapılıyor. Bunların haricinde karasinek uygulamasıyla şehrimizde bulunan çöp konteynırlarının da tamamı ilaçlanıyor. Halkımızın rahat etmesi amacıyla ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şunu açıkça belirtebilirim. Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak ilaçlama ve mezarlık hizmetlerinde büyükşehire hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA