Lefkoşa’da Deli Dana Şüphesi

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji servisinde yaklaşık 1 aydır tedavi gören bir hastada “deli dana” şüphesi korkuya neden oldu.

Kesin teşhis için kan örnekleri yurt dışına gönderildi. Unutkanlık, davranış bozukluğu ve benzeri şikayetlerle yaklaşık 1 ay önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giden bir hastanın “deli dana” olarak da bilinen creutzfeldt-jacob hastası olabileceği şüphesi, sağlık servislerini de alarma geçirdi. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi Bölüm Başkanı Uzman Dr. Turgay Akalın, “Hastanın hastalığı hakkında henüz kesin teşhis konulmadı. Tetkikler devam ediyor” dedi.

Havadis gazetesinin haberine göre, hastalığın deli dana olarak bilinen creutzfeldt-jacob olduğunu belirten aynı kaynaklar, kesin teşhisin belirlenmesi için hastaya ait kan örneklerinin Türkiye’ye gönderildiğini doğruladı. Creutzfeldt-jacob hastalığı, “Prion denilen protein parçacıklarının neden olduğu uzun bir kuluçka dönemini takiben ortaya çıkan beyin fonksiyonlarının bozulması, hızlı yaşlanma ve ölümle sonuçlanabilen bir enfeksiyon hastalığı” şeklinde tanımlanıyor .
Kaynak: İHA