İskelede Onarım Çalışması Başlatıldı

GESTAŞ A.Ş'ye ait Eceabat İskelesi'nde onarım çalışması başlatıldı.

Çanakkale ile Eceabat arasında ulaşımı sağlayan feribotların yanaştığı iki rampadan birisi olan dış rampada araçların feribottan rahat iniş çıkış yapabilmeleri sağlamak amacıyla kot yükseltme çalışmalarına başlandı.

Deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan olumsuzluk, yükseltilecek yeni rampa ile ortadan kalkmış olacak. Yetkililer çalışmaların yaklaşık 3-4 gün süreceğini çalışma boyunca ulaşımın tek iskeleden gerçekleşeceğini belirtti.

-Minik eller turizm için boyadı-

Çanakkale Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 37. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen "Turizm Haftası" konulu resim yarışması sonuçlandı.

Yarışmada Eceabat Köprülü Hamdibey İlköğretim Okulu 3-D sınıfından Buse Homan birinciliği, Nida Özen ise ikinciliği elde etti. Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu 4-C sınıfından Aleyna Arslanoğul ise üçüncülüğü kazandı.

Turizmin yaygınlaştırılması, gelişmesi ve geniş kitlelerin katılımının sağlanması amacıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği Turizm Haftası için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri 15 Nisan günü Çanakkale Arkeoloji Müzesi Bahçesi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA