İrkçı Saldırganlar İçin 2 Yıl 9 Ay Hapis Talebi

Stuttgart yakınlarındaki Winterbach kasabasında beş Türk ve bir İtalyan gence saldıran aşırı sağcılara karşı yürütülen davanın 18 Nisan'da karara bağlanabileceği tahmin ediliyor.

Sanıkların savcının talep ettiği iki yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. İki sene önce bugün Fikret Tecer (28), Fatih Tecer (26), Ali Tecer (20), Eren Yılmaz (19) ve Enzo Azshun (19) isimli gençler bahçelerinde mangal yaparken başka bir bahçede doğum günü partisi düzenleyen kalabalık bir aşırı sağcı grubun saldırısına uğramıştı. Saldırıda gençlerin bahçesindeki kulübe aşırı sağcılar tarafından kundaklanmış, gençler de feci şekilde dövülmüştü.
İlk duruşmada iki sanık iki yılı aşkın hapis cezası alırken, geçtiğimiz hafta görülen davada da savcı tutuklu bulunan iki sanık için daha adam yaralama ve haneye tecavüz suçlarından iki yıl dokuzar ay hapis cezası istedi. Hakim istenen cezayı karara bağlamak için duruşmayı 18 Nisan'a erteledi. İtalyan ailenin müdahil avukatlığını yapan avukat Önder Boğazkaya, “İlk davada öldürmeye teşebbüs davası açılmıştı. İkinci dava adam yaralamadan açıldı. Savcı elinde yeterli delil olmadığı için davayı öldürmeye teşebbüsten açmadı. İlk davada yargılananlar gibi, ikinci davada yargılananlar hakkında da yeterli delil toplanabilseydi ikinci davada adam öldürmeye teşebbüsten açılabilirdi.” dedi.

Grup kalabalık olduğu için gençlerin sığındığı kulübeyi kimin yaktığının tespit edilemediğini söyleyen hukukçu, “Bu yüzden adam öldürmeye teşebbüsten dava açılamadı.” dedi.

Boğazkaya şöyle devam etti: "Bazı avukatlar bunu normal sokak kavgası gibi göstermeye çalışıyor. Ancak bu kesinlikle sokak kavgası değildir. Burada ırkçılık var. Gençlere yabancı oldukları için saldırıldı. Mahkeme deliller üzerinden çalışma yürüttüğü için kulübeyi kundaklayan belli değil. Halbuki mahkemenin görevi delil toplamak değil, deliller doğrultusunda suçluyu tespit etmek.”Saldıranların tespit edildiğini, cezaların da hukuk çerçevesinde normal olduğunu kaydeden avukat, “Savcı ve mahkeme de saldırının ırkçı saldırı olduğunu kabul ediyor. Fakat deliller bu yönde dava açmaya yeterli değil. Karşı tarafın avukatları bu kavganın otomobil yüzünden çıktığını ve sokak kavgası olduğu yönünde iddialar ortaya atıyor.” dedi.

Gençlerin aileleri ise aşırı sağcılara verilen cezalardan memnun kalmadıklarını, olayın sıradan bir sokak kavgası olmadığını ve ırkçı bir saldırı olduğunu ısrarla savunuyor .