En Aktif Mimarlık Eğitimi YTÜ’de

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi’nin, Türkiye’nin en aktif Mimarlık Fakültesi olduğu Arkitera tarafından tescillendi.

En Aktif Mimarlık Eğitimi YTÜ’de
YTÜ Mimarlık Fakültesi’nin; rutin eğitimler dışında, seminer, sempozyum, yarışma, sergi ve atölye çalışmaları ile öğrenci kulüplerinin etkinlikleriyle Türkiye’nin en aktif Mimarlık Fakültesi olduğu, Arkitera tarafından tescillendi. Mimarlık eğitimi ve pratiği alanında Türkiye’nin en önemli yayınlarından olan Arkitera’da yer alan mimarlık okulları aktivitelerinin haberlerine göre, en fazla etikete sahip üniversiteler içinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ilk sırada yer alırken onu, İstanbul Teknik üniversitesi, ODTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümü takip etti.

YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş, eğitim - öğretim faaliyetleri kadar, eğitici ve sosyal aktivitelerde de emeği bulunan tüm öğretim üyeleri ile Mimarlık Fakültesi mensuplarını tebrik etti.

“SORGULAMA VE YENİLENME İÇİN AKTİVİTE ŞART”
YTÜ Rektörü İsmail Yüksek de YTÜ Mimarlık’ın gerek Yıldız, gerekse ülkenin en iddialı fakültelerinden olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Tüm branşlarda benzer örnekleri olduğu şekilde, araştırma, tasarım ve uygulama süreçlerinin birbirleriyle ilişkili, karmaşık bütünlüğü, hızlı gelişen üretim teknolojileri ve yeni yapı malzemeleri, mimarlığın sürekli kendisini sorgulaması ve yenilemesi sonucunu doğurmaktadır. Bu sorgulama ve yenilenme ihtiyacı karşısında, özgün bilimsel araştırma, sanat ve kültüre duyarlılık, teknolojik bilgilenme, akademik bilgiler ile uygulamaların bütünleşmesiyle sağlanabilir.Bu anlamda aktiviteler de en az eğitim kadar önemlidir. Özellikle ülkemizin geleceği konusunda olmazsa olmazımız olan sektör - üniversite işbirliği konusunda mimarlık fakültemizin gerçekleştirmiş olduğu tüm faaliyetlerde emeği geçen akademisyen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ederim.”
Kaynak: İHA