Batman'da ‘batman Okuyor’ Projesi Start Aldı
Batman Valisi Yılmaz Arslan, ‘Batman Okuyor’ projesini, oto tamirciliği yapan Zeki Ermin ve anestezi uzmanı Hacı Başaran'ın evlerini ziyaret edip, çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak başlattı.

Hedeflerinde 650 değişik kitaptan binlerce adet alarak bunları öğrencilere dağıtmak olduğunu vurgulayan Vali Arslan, kitapların bu şekilde elden ele dolaşarak okuma alışkanlığının yaygınlaşacağını ifade etti.
Ziyaret ettiği evde kitapların tanıtımını yapan Vali Arslan, sesli bir şekilde önce kendisi kitap okudu, ardından Salih Ermin ve Fahrettin Ermin'i kitap okurken dinledi. Vali Arslan, Batman'da 390 öğretmenin de proje tanıtımında görev aldığını belirtti.
Proje ayrıca, Batman'da kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarında bastırılan afiş, el ilanları gibi tanıtım materyalleriyle birlikte Batman genelinde okuma kültürünü yaygınlaştırmayı da amaçlıyor .
