Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye şu anda tarımsal üretim açısından baktığımızda, tarımsal gayri safi yurt içi hasıla açısından baktığımızda dünyanın 7'nci büyük ülkesi oldu" dedi.

Babacan, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından Rixos Otel'de düzenlenen, "Tarım Sigortalarının Gelecek 10 Yılı" konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, tarım sektörünün önemli bir sektör olduğunu, geçen yıl itibariyle çalışanların yüzde 24,6'sının bu sektörde çalıştığını söyledi.

Yani nüfusun 4'te 1'inin tarım sektöründe çalıştığına dikkati çeken Babacan, dolayısıyla söz konusu tarım olunca işin ekonomik boyutuyla sosyal boyutunun birbirinden ayrılamayacağını vurguladı.

Bugün artık Türkiye'nin kritik ürünler, stratejik ürünler açısından bakıldığında kendi kendine yeten ülke haline geldiğini ifade eden Babacan, "Üstelik tarım ihracatımız her geçen yıl artıyor. Tarım ürünleri artık önemli bir ihraç ürünü ve dış dengemize cari açığımıza bir bakıma yardımcı olan bir sektör haline geldi" dedi.

Türkiye'nin şu anda tarımsal üretim açısından bakıldığında çok iyi bir noktada olduğunu belirten Babacan, "Türkiye tarımsal gayri safi yurt içi hasıla açısından baktığımızda dünyanın 7'nci büyük ülkesi oldu. 11'incilikten 7'nciliğe çıktı. 2023'te 5'incilik hedefimiz var" ifadesini kullandı.

Öte yandan sigortacılık sektörünün de Türkiye'de hızla gelişen bir sektör olduğuna işaret eden Babacan, bu sektörün, 2007 yılından bu yana yaptıkları düzenlemelerle ciddi ivme kazandığını vurguladı.

Muhabir: Bülent Karaaslan-Merve Özlem Çakır

Yayıncı: Zülal Eser
Kaynak: AA