Pazar Alanında Tarım Fuarı

Eskişehir'in Tepebaşı İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapan Eskişehir'in bir fuar alanına sahip olmamasını eleştirdi.

Pazar Alanında Tarım Fuarı
Başkan Buluşan, 4-7 Nisan tarihinde Eskişehir’de açılacak olan 3. Tarım Fuarı'nın yapılacağı Bursa yolu kenarındaki Uluönder mahallesi Uluönder Pazar Yeri’nde bugün bir açıklama yaptı. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, 3 yıldır gerçekleştirilen tarım fuarlarını aynı yerde yaptıklarını belirterek, kentte bir fuar alanının olmamasının ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Buluşan, ‘‘Bu fuar alanının pazar yerinde yapılması konusunda Tepebaşı Belediye Başkanımız ile burada esnaflık yapıp da dışarı çıkmak zorunda kalan esnafımıza çok teşekkür ediyoruz. Fakat bu fuarın pazar alanında yapılması Eskişehirimiz için milli bir sorundur. Bir an önce ilimiz fuar alanına kavuşmalı, biz üreticiler olalım esnaf olsun daha güzel yerlerde fuar alanında gerçekleştirmeliyiz. En kısa zamanda bir fuar alanının oluşturulması Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkentliğine de yakışacaktır. Bu bir Eskişehir sorunudur, inşallah yakın zamanda fuar alanımızı gerçekleştiririz’’ dedi.

Eskişehir’den 30 olmak üzere çeşitli illerden gelecek olan toplam 150 firmanın katılacağı 3. Tarım Fuarı'nın 4 Nisan saat 11:00’da açılacağını belirten Buluşan, kent halkının fuara duyarlı olmasını istedi .
Kaynak: İHA