Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm süreciyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin şahlanacağını söyledi.

Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bazı fabrikalarda incelemelerde bulunarak, Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki 24 derslikli endüstri meslek lisesinin temel atma törenine katıldı.

Şimşek, törende yaptığı konuşmada, geçmişte bölgeye ciddi teşvikler verildiğini ancak hiçbirinden Sonuç alınamadığını belirterek, ''Çünkü geçmişte bu bölgede huzur, güven ve istikrar yoktu. İnşallah çözüm süreciyle bölgemizde huzuru, güveni, istikrarı tesis edeceğiz'' dedi.

Batman OSB'deki bir fabrikada fırın, makine ve ekipmanlarının üretilip ihraç edildiğine dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

''Görüyoruz ki Batman büyüyor ve gelişiyor. Çözüm süreciyle bölge şahlanacak, ayağa kalkacak. Bu güzel ülkemiz, Türkiye ayağa kalkacak. Yeniden bir çıkışa geçecek. Nasıl ki 2002'den Sonra Türkiye'de siyasi istikrarla, güven ortamıyla, doğru politikalarla, yasal reformlarla büyük bir çıkış yaşadıysa şimdi tekrar bir çıkışın eşiğindeyiz. Eskiden verimsiz alanlarda heba edilen kaynakları, şimdi ülkenin kalkınması, istihdamı, yatırım ve ihracatı için harcıyoruz.

Nasıl ki Türkiye Son 10 yılda dünyanın gelişmiş ülkeleriyle arayı hızla kapattıysa, şimdi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi de Türkiye'nin gelişmiş illeri ile arayı kapatıyor. Bu da Türkiye'nin batısıyla arayı kapatmasını hızlandıracak.''

Şimşek, çözüm süreciyle Türkiye'nin çok farklı bir noktaya geleceğini ifade ederek, ''Bu bölge, Orta Doğu'nun tamamı, aslında yeterince gözyaşı, kan gördü. Artık bu bölgenin de Orta Doğu'nun da barışa, huzura ihtiyacı var. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hepimizin bu sürece sahip çıkması lazım. Hepimizin bu yatırımlara sahip çıkması lazım''' diye konuştu.

-Batman Belediyesini ziyaret etti-

Törenin ardından Batman Belediyesini ziyaret eden Şimşek, Başkan Vekili Serhat Temel tarafından karşılandı. Şimşek'e Kürtçe, Türkçe ve İngilizce kitap ile kilim hediye edildi.

Şimşek, belediyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Vekili Temel'e nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, kente yaptığı hizmetler, misafirperverliği ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

''Batman'ın gelişmesi, kalkınması için hepimizin üzerine düşen görevler var'' diyen Şimşek, şunları kaydetti:''Hep birlikte çalışıp Batmanımızı, bölgemizi daha ileri noktalara getirme noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Beraber yapmamız gereken birçok konu var. Özetle Batman'ı, Batman'ın sorunlarını değerlendirmelerimizi, tespitlerimizi görüşme imkanı bulduk.''

Temel ise Şimşek'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'de yeni bir sürecin başladığını söyledi.

Fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Temel, ''İnanıyorum ki ilerleyen bu sürecin Sonunda Türkiye ve insanlar kazanacak ama biz daha çok Batman boyutunu konuştuk. Önümüzdeki yıllarda neler planlayacağımızı, hem kentsel hem sosyo-kültürel anlamda neler yapabileceğimize ilişkin görüş alışverişinde bulunduk'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA