Kumluca Fen Lisesi'nin Temeli Atıldı

Kumlucalı hayırseverler Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu tarafından yaklaşık 1,5 milyon liraya mal edilmesi planlanan 16 dersliği, 200 kişilik öğrenci yurdu ve laboratuvarları bulunan Fen Lisesi'nin temeli atıldı.

Fen lisesinin temel atma törenine; Suriyelilerden Sorumlu Koardinatör Vali Veysel Dalmaz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Baştaş, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, hayırsever Sedat Atilla-Havva Avcıoğlu çifti ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Altıparmak, Kumluca’nın eğitim alanında önemli ilerlemeler sağladığını ifade ederek, devletin ve milletin zenginleşmesiyle her tarafın şantiye haline geldiğini belirtti.

Altıparmak, “Hayırsever vatandaşlarımızın gayretleriyle eğitim yuvalarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Eğitimde gelinen noktada hayırsever vatandaşlarımızın ve özel sektörün katkısını görmezden gelemeyiz.” dedi.

Okulun yapımına katkı sağlayacak olan hayırseverler Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu’na teşekkür eden Kumluca Kaymakamı Salih Işık, eğitime yapılan yatırımların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini ifade etti.

Işık, “Herkesi eğitime katkı sağlamaya bekliyoruz.” dedi.

Eğitime yapılan yardımları daima ön planda tuttuklarını ifade eden Avcıoğlu, “Bizler anne babamızdan, hayır işlerinde aktif olmayı öğrendik. İnşallah bizlerin evlatları da bu hayır işlerini daha da ileriye götürürler. 30 Ağustos’ta inşallah okulun anahtarını yetkililere teslim edeceğiz.” diye ifade etti.

Devlet millet kaynaşması sonucunda, böyle eğitim yuvalarının temelini atmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise ”Belediye olarak, eğitim adına ne yapılacaksa elimizden geleni yapmaya hazırız. Fen lisesini Kumlucalılara kazandıracak olan Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların bitiminde, Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe'nin yaptığı duayla birlikte Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi'nin temeli atıldı .