Kore'de savaş tamtamları!

Nükleer programı nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Kuzey Kore, nükleer gücünü arttırma kararı aldı.

Kore'de savaş tamtamları!
Son günlerde bölgede yaşanan gerginlikler sürerken, Pyongyang yönetimi, ekonomi ve nükleer silah inşasını birlikte hayata geçirme kararı aldı. Emekçiler Partisi Merkez Komitesi 'nin 7. toplantısına başkanlık eden Kuzey Kore 'nin genç lideri Kim Jong- un, 'Mevcut durum ve devrimin ihtiyaçları gereği, savunma amaçlı nükleer silah ve devlet savunma gücünü güçlendirirken, ekonominin inşasına da ağırlık vereceğiz. Bunu eş zamanlı yapacağız. ' ' dedi.

Kim, aldıkları söz konusu kararın, uzun vadeli stratejik hedef olduğu belirterek, “Nükleer silahlarımızı, ABD Doları elde etme yada ekonomik yardım alma aracı olarak kullanmak niyetinde değiliz ' ' diye konuştu.

Öte yandan Kuzey Kore medyası, kurmaylarıyla bir toplantı yapan Kim 'in çalışma masasının arkasında vurulacak ABD hedeflerini de gösteren bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta, Kim, elindeki bir belge üzerinde kalemle çalışırken, arkasındaki tabloda da uzun menzilli füzelerle ABD 'nin Hawaii, California, San Diego ve Washington DC ve ABD eski Başkanı Bush 'un memleketi Teksas gibi hedefleri vurma planı göze çarpıyor. Ancak uzmanlar, Kuzey Kore füzelerinin ABD ana karasını vuracak güçte olmadığını savunuyor.Fotoğrafta ayrıca Kim 'in kullandığı masa üstü bilgisayarının ise Amerikan Apple markası olduğu görülüyor.

Kuzey Kore, devam eden Güney Kore –ABD ortak tatbikatları sırasında Güney Kore ile savaş durumunda olduğunu bildirmiş, ancak bunun yanlış tercümeden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğu da iddia edilmişti.