İl Genel Meclisi Latmos'u Görüştü

Aydın Valiliği, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Didim Kültür Mirası Koruma Derneği ve Didim Denizciler Derneği işbirliğinde hazırlanan ‘Latmos Körfezi Canlanıyor Projesi’ Aydın’da İl Genel Meclisi üyelerine tanıtıldı.

İl Genel Meclisi Latmos'u Görüştü
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İl Genel Meclisi üyelerine yönelik sunum yaptı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, 3 bin yıl önceki kutsal yolculuğu harekete geçirmeye istediklerini belirterek, “Gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra 2014’te bu yolu harekete geçirmek istiyoruz” dedi.

Aktakka yaptığı sunumda, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kurumlarla ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Aydın’ın kum,güneş,deniz, antik kent turizmi dışında alternatif turizm dalına sahip olması gerektiğini belirten Aktakka, “Latmos Körfezi’nin ve Kutsal Yol’un faaliyete geçmesiyle Aydın’da delta turizmini harekete geçireceğiz. Burada 3 bin yıl önce yapılan kutsal yolculuğu harekete geçirmeyi planlıyoruz. Milet Antik Kenti’ne gelen turistlerin deniz veya kara yoluyla Apollon’a gelmesini sağlayacağız. Gerekli çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

Alanın müsait olduğunu, ancak bölgedeki arkeolojik eserlere zarar vermemeyi düşündüklerini belirten Aktakka, “Projeyi teferruatlarıyla düşünmek zorundayız. Delta turizminin en önemli örneği İtalya’da Po Ovası’nda var. Dış ülkelerde ve rehberlerimiz aracılığıyla olumlu tepkiler alıyoruz. Önümüze engel çıkmazsa ve gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra 2014’te bu alanı faaliyete geçiririz” ifadelerini kullandı.

Aydın’ın ileride kongre,termal ve yayla turizmini harekete geçireceğini kaydeden Aktakka Latmos Körfezi ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı: “Alanın uzunluğu Apollon'a kadar 24 kilometre. Ama yürünülecek yer 15 km.. Avrupa'da Po Ovası’nın dışında yapay kanallar var. Eğer biz bu işin bütün yasal düzenlemelerini yapar ve engel çıkmazsa bu proje ses getirecek bir proje olacak”
Kaynak: İHA