Down Sendromlu Çocuklar Atlı Polis Oldu

İzmir'deki Ulusal Down Sendromu Derneği'nin 'Ülkemin ve Şehrimin Gönüllü İyilik Polisiyim' projesi kapsamında, 40 down sendromlu çocuk polis abileriyle ata bindi.

İzmir'deki Ulusal Down Sendromu Derneği ile Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü, 'Ülkemin ve Şehrimin Gönüllü İyilik Polisiyim projesi çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Çeşitli polis birimlerinde eğitim verilen down sendromlu çocuk ve gençler, bugün de polislerle birlikte atlara bindirildi. Atlı Polis Tim Amirliği'ne gelen polisler tarafından 40 down sendromlu çocuğa at sırtında eğitim verildi.

Çocukların gönüllerince eğlendiğini dile getiren Dernek Başkanı Suat Altuner, "40 gencimizin iyilik polisi olmaları için yapılan eğitimlerden birisi de bu. Başka birimlere de gidecekler. Toplumda farkındalığı arttırmak, özgüvenlerini sağlamak için bu eğitimler çok yararlı." diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Güven Emiroğlu ise “Çocuklarımızın topluma yeniden kazandırılmalarını sağlamak için bu eğitimleri veriyoruz. Polislik mesleğinin yanında tüm işleri de yapabileceklerini onlara aşılıyoruz.” dedi.