Denize Giren Turizmciler Sezonu Açtı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, otel ve işletme sahipleri el ele tutuşup birlikte denize girerek sezonu açtı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanı Servet Sipahioğlu'nun geçen yıl başlattığı '1 Nisan' denize girme organizasyonunun ikincisi, Damlataş Plajı'nda Kaymakam Erhan Özdemir ile Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun da desteğiyle gerçekleşti. Organizasyonda, bir grup iş adamı ve turizmci el ele tutuşarak denize girip, turizm sezonunu açtı. Hava sıcaklığı 25 derece, deniz sıcaklığı ise 17 derece olarak ölçüldü.

ALTSO Meclis Başkanı Servet Sipahioğlu, 1 Nisan'da denize girerek, turizm sezonunu öne çekmek istediklerini kaydetti.

Sipahioğlu, 1 Nisan tarihini sadece Alanya'da değil, Karadeniz'de, Ege'de ve Akdeniz'de aynı anda kutlamak istediklerini belirtti.

Turizm ve deniz sezonunun başlamasını düşünerek, bu anlamlı günü paylaşmak istediklerini dile getiren Sipahioğlu, 1 Nisan tarihini en iyi şekilde değerlendirerek, bölgeyi ve ülkeyi tanıtmak istediklerini söyledi.

1 Nisan tarihinin, kesinlikle şaka günü olmadığını belirten Sipahioğlu, 1 Nisan tarihinde, İspanya'da Endülüs Müslümanları'nın haçlı orduları tarafından katledildiğini kaydetti.

Günümüze kadar eğitimcilerin büyük hatasından dolayı bu aldatmaca ve kandırmacanın, günü, şaka günü olarak tam 7 asırdır bugüne kadar geldiğini ifade eden Sipahioğlu, Fransızların da 1 Nisan gününü aptallar günü ilan ettiğini dile getirdi. Sipahioğlu, "Biz de bu günü turizm ve deniz sezonunu açma günü ilan ettik.'' dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, sezonunu güzel geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

Sipahioğlu, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi. Alanya'da tatil yapan Finli turist Henri Leskinen, ilk defa Alanya'ya geldiğini ve harika bir havayla karşılaştığını belirtti.

Finlandiya'da, geceleri hava sıcaklığının -20 derece olduğunu, gelmeden önce buz kırıp balık avladığını ifade eden Leskinen, ilk defa geldiği Alanya'ya da sıcak havada yüzdüğünü söyledi.