Burslu Öğrencilerle Tanışma Toplantısı

Adıyamanlılar Vakfı’nın vermiş olduğu burstan yararlanan ve Adıyaman’da eğitimini sürdüren ve A 100 üniversite öğrencisi tanışma toplantısında bir araya geldi.

Burslu Öğrencilerle Tanışma Toplantısı
Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) toplantı salonunda yapılan tanışma toplantısına Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Milletvekilli Murtaza Yetiş, “Kimlik bunalımında insanların yaşadığı bir çağın içindeyiz. Hakikatin öldürülmeye çalışıldığı, hakikatçe yaşamın, tüketen bir dünyanın çarkları arasında yok edilmeye çalışıldığı bir çağın içindeyiz. Nefsin baş tacı edildiği ve başkalarının dertleriyle dertlenmenin hoşlandığı bu çağın içinde, başkaları için yaşamanın kutsallığına aday olmalısın. Hakikatin yetim kaldığı bu çağda, geçmişine sahip çıkarak, herkesin mutlu yaşadığı bir dünyanın kapılarını açmalısın. Hayalin, sadece yaşadığın küçük coğrafya ile sınırlı olmamalı, daha büyük coğrafyaların sükuneti için çabalamalısın. Akif’in hayalini kurduğu genç adayı olmalısın. Asım'ın nesli olmalısın. Çünkü Asım'ın nesli zulmü alkışlamayı reddeden nesildir. Bu nesil ölmek üzere olan bir medeniyete yeniden nefes veren nesildir. Aydınlık yarınlarda buluşmak ümidiyle” diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise yaptığı konuşmada gençlerin sorumluktan kaçmamasını bulundukları ve görev yaptıkları her yerde görevlerini en iyi şekilde ifa etmelerini istedi. Gönüllü, “Yoğun programa rağmen gençlerimizle bir takım şeyleri birlikte paylaşmak ve onlarla tanışıp kaynaşmak için bir araya gelmek bile bizim için büyük bir onurdur. Birbirimizle iletişim ağını kesinlikle koparmamız lazım. Sizlerden gelen moral ve motivasyon bizim açıdan son derece büyük bir önemi vardır. Önemli olan sadece bur vermek ya da almak değil, birbirimizi tanıma ve kaynaşma bile bana göre her şeye bedeldir. Ayrıca Milli ve manevi değerlerimize mutlak surete sahip çıkmaya çalışalım. İnsan olma vasfınızı asla kaybetmeyin” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol ise, yaptığı konuşmada, “Bu burs programıyla birlikte bundan sonrası için amacımız üniversite öğrencilerimize daha çok burs imkanı sağlamaktır. Bu sayımız bugün yüz iken bundan sonraki uygulamalarımızda referans olacak ve belki de Adıyaman'da okuyan tüm öğrencilerimizi destekleyebilecek bir sayıya ulaşacaktır. Bu noktada İstanbul'da bulunan çok kıymetli Vakfımızın Genel Merkezinin gayretleri ve çok yoğun çalışmaları inşallah Adıyaman’da da yansımalarını bulacak ve Adıyaman'daki hayırsever vatandaşlarımız da bu uygulamalara destek olacaklardır. Çünkü bizim ecdadımız yeri geldiğinde ölümsüzlüğü seçerek canını ve en değerli varlıklarını insanlığın yararına vakfetmesini bilmişlerdir. Osmanlının 600 yıllık geçmişindeki işleyişlerinin 5'te 3'ü vakıflar aracılığı ile yapılmıştır. Çocuk vakıf bir evde dünyaya gelir, vakıf bir beşikte büyür, vakıf bir okulda okur, vakıf bir meslek kuruluşunda görev yapar, vakıftan maaşını alır, vakıf bir yurtta yaşlılığını geçirir, vakıf bir teneşirde yıkanır, vakıf bir tabutla vakıf bir mezarlığa defnedilirdi. Bu bilinç ve şuurla Vakıflara bağlılık ve vakıfların önemini ifade etmek isterim. Bu vesile ile burs programımız ile 2013 yılının hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Toplantıya Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Asistanı Yeşim Çelik Süzer, Burs Komisyonu Başkanı Yakup Akıncıoğlu, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Genel Sekreteri Muhammed Yetkin, Kültür Komisyonu Başkanı Hakan Özöncel, Adıyaman Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Nebi Varol, İrfan Başpınar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA