Başarılı Öğrenciler “uzay”ı Keşfetti

Esenler Belediyesi başarılı öğrencileri uzay gezisiyle ödüllendirdi.

Başarılı Öğrenciler “uzay”ı Keşfetti
ABD’den sonra en kapsamlı uzay sergisi olan "NASA: Human Adventure" Uzay Sergisi’ne giden öğrenciler, ilk kez gördükleri uzay malzemelerini büyük bir ilgiyle inceledi. Esenler Belediyesi ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri İstanbul Marmara Forum’da bulunan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’ne götürdü. Öğrenciler, ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyan NASA: A Human Adventure Uzay Sergisi’nde sergilenen astronot kıyafetlerini, uzay araçlarını ve çok sayıda uzay teknolojisine ait parçaları büyük bir dikkatle inceledi. Sergide bulunan parçalar hakkında bilgi alan öğrenciler, ilk kez gördükleri uzay malzemelerinin fotoğraflarını çekti.

Çocuklarla beraber uzay maceralarını keşfeden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün Esenler’de başarılı bin 500 öğrencimize NASA’yı gezdireceğiz. Yani Esenler’deki çocukları bu gün uzayın ilk basamağı olan uzaya göndereceğiz. 01- 05 Nisan tarihleri arasında devam edecek ve Esenler’de bin 500 tane başarılı çocuğumuz bu gördüğünüz alanı gezecekler. Uzayla ilgili il temaslarını burada yapmış olacaklar. Bu gezilerdeki en önemli amacımız başarıyı ödüllendirmek. Siz başardınız, biz de bu başarıyı ödüllendirdik” dedi.

Sergide yer alan parçaları dikkatle inceleyen Sümeyye Coşkun, “İlk defa geldim. Çok beğendim, çok etkileyici. Uzayda astronotların giydiği kıyafetler, fotoğraf makineleri, parçalar dikkatimi çekti” derken; Rabia Osmanoğlu isimli 5’nci sınıf öğrencisi ise, “uzaya giden ilk araç ve maymunu çok merak ediyordum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA