Ünal’dan Kadınlara Siyaset Çağrısı

Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, bütün kadınlara görüşleri doğrultusunda siyasi partilere üye olmaları ve siyaset yapmaları çağrısında bulundu.

Ünal’dan Kadınlara Siyaset Çağrısı
Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının bir yolunun da siyasetten geçtiğini bu yönde tüm kadınların siyasi partilere üye olarak siyaset yapmalarını istediklerin söyledi.

Bu yönde ildeki siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirten Ünal, “1998 yılından başlayarak, kadına karşı şiddet, kadının siyasette ve karar mekanizmalarında yer almasını irdeleyen, Kadın Meclisi Üyeleri, olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti, CHP ve MHP il Başkanlarını ziyaret ettik. Ziyaretlerin amacı, parti yönetiminde kaç kişi var ve bunun kaçı kadın, önümüzde belediye seçimleri var, kadın aday düşünürler mi?, Belediye Meclis Üyeliklerine kadın aday gösterecekler mi ve sıralamayı nasıl yapacaklar? Sorularına yanıt aramaktı. Yanıtlar net ve açık, tabi ki kadınlarımız başımızın tacı, tabi ki kadınlarımızın partimizde siyaset yapmasını isteriz. Gelsinler partimize üye olsunlar. Projeler üretsinler. Bizim gibi çalışsınlar elbette destekleriz. Ancak zaman ayırmıyorlar, üretmiyorlar, konuşarak ve sürekli eleştirerek siyaset yapılmaz ki, taşın altına ellerini soksunlar bizimle çalışsınlar, ortak yanıtlar beklentiler bunlardı. Hiç bir partimiz kadınlarımızı partilerinin dışında tutmuyor, seçim yapılıyor, tabi ki seçimi kazanacak aday aramak durumundayız. Gelsinler çalışalım oldu. Buradan Zonguldaklı bütün kadınlarımıza duyuruyoruz. Görüşleriniz doğrultusundaki siyasi partilere gidin üye olun, Zonguldak adına söyleyecek sözünüz olsun. Projeler üretin, başkanlarımızın söylediği gibi elinizi taşın altına sokun, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının bir yolu da siyasetten geçiyor. Partiler hepinize açıkmış! Haydi, bakalım siyasete” dedi.

Kaynak: İHA