‘adı Kadın Türküler’ Seslendirildi

Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde içinde kadın ismi geçen Rumeli türkülerini seslendirdi.

‘adı Kadın Türküler’ Seslendirildi
Nazike’m, Fadime’m, ‘Nuriye’m’ gibi Rumeli türkülerini seslendiren Kaşıkçı, Edirneli kadınlara unutulmaz bir gece yaşattı. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde ‘Adı Kadın Türküler’ isimli etkinlikte Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, içinde kadın ismi geçen Rumeli türkülerini seslendirdi.

Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun yanı sıra Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ve çoğunluğu kadın olmak üzere çok sayıda davetlinin de dinleyici olarak katıldığı gecede Müzisyen Evrim Kaşıkçı, 'Nuriye'm, 'Pakize'm, Şefo, 'Nazike’m, 'Fadime’m, ‘Nuriye’m’ gibi Rumeli türkülerini seslendirdi.

Söz ve bestesini Evrim Kaçıkçı’nın yaptığı Balkan ağıdı olan ‘Nerdesin oğulcuğum’ şarksının seslendirildiği sırada ise dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Şarkı bitiminde sahneye çıkan bir kadının kaybettiği oğluna yazdığı şiiri okuduğu sırada ise dinleyiciler hüzne boğuldu. Kaşıkçı'nın konser sırasında Balkanlarda yaşanan acılardan bahsederken sık sık kullandığı, “Bugün dünyanın neresinde çok büyük bir acı yaşanıyorsa bilin ki o daha önce balkanlarda yaşanmıştır” sözünü yinelemesinin ardından “Kendi türkünü söylemezsen başkasının türküsünü söyletirler. İnşallah bizler ömrümüz vefa ettikçe kendi türkülkerimizi söylemeye devam edeceğiz” sözleri salondan büyük alkış aldı. Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan ile İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Zaim Bosnalı’nın çektiği fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren konser sonunda Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şube Başkanı Ezgi Yetkiner, Evrim Kaşıkçı’ya teşekkür plaketi verildi.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu geçtiğimiz günlerde Evrim Kaşıkçı'yı takdim ederken "Balkanların Neşet Ertaş'ı" ifadesini kullanmıştı .
Kaynak: İHA