Kırıkkale'de Su Ürünlerinde Av Yasağı Başladı

Kırıkkale'de su ürünlerine yönelik av yasağının başladığı bildirildi.

Kırıkkale'de Su Ürünlerinde Av Yasağı Başladı
Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, akarsu ve göletlerde 15 Mart-15 Haziran 2013 tarihleri arasında avlanmanın yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Ticari Amaclı Su Ürünler Avcılığını düzenleyen 3/1 Numaralı Tebliği ile Amatör amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 3/2 numaralı tebliğin 11. Maddesi gereği Çizelge-6 da belirtilen türlerin belirtilen dönemlerde avlanması yasaktır denildi.

Kanunlara uymayan vatandaşlara yönelik olarak ise, amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 numaralı tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2013 yılı için 272 lira idari para cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı tespit edilirse 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu’nun 36/h bendi gereğince 2013 yılı için 923.lira idari para cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulacağı da belirtildi.

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, su ürünleri kaynaklarının doğal yollarla üreyerek çoğalabilmesi için 15 Mart-15 Haziran 2013 tarihleri arasında vatandaşların bu yasağa hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA