Erzurum'da Buzdan Sanat

Erzurum'da üst üste konularak değişik figür verilen hurda otomobiller buzdan sanata dönüştürüldü.

Erzurum'da Buzdan Sanat
Buzdan sanat eserinin tanıtımını yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu, vince bağlı halatla adeta havada uçarcasına fotoğraflar çekti

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencileri, gece eksi 25- 30 derece soğuk havada çalışıp hurda otomobilleri buzdan sanat eserine dönüştürdü. Geçen yıl "Mevsimler ve Biçimler" adını verdiği çalışmayla suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu buzdan göz kamaştıran eserler ortaya çıkaran Kavukçu, bu sene de şaşırtmaya devam etti.

Donmuş otomobilleri gören vatandaşlar, “Çok değişik bir çalışma. Adeta Sibirya görüntüsü olmuş. Çok güzel” dediler.

Sanat eserinin bugün açılışını ve tanıtımını yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu, çok ilginç bir yöntem denedi. Üzerine buzlarla kaplı kıyafet giyinen Kavukçu, vince bağlı halatla buzların üzerine çekildi. Vince bağlı tanıtım yapan Kavukçu, buzdan sanat eserlerinin fotoğraflarını bu şekilde çekti.

Kameralara eşine ender rastlanacak asılı bir şekilde röportaj veren Kavukçu, “Erzurum soğuk bir kentimiz. Yaşadığımız ili bu şekilde buzdan sanat eseriyle yansıtmaya çalıştım. Hurda otomobiller nasıl sanata dönüşebileceğini gösterdik. Geceleri eksi 25- 30 derece soğuk havada çalışarak bu eser ortaya çıktı.” diye konuştu.

Açılış programına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA