Bakan Ergün: Kadınlarımızı İşçi Değil, Girişimci Olarak Görmek İstiyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 90 girişimci kadına plaket verdi.

Bakan Ergün: Kadınlarımızı İşçi Değil, Girişimci Olarak Görmek İstiyoruz
Ülkenin kalkınması için girişimcilerin önemli olduğunu söyleyen Bakan Ergün, kadın girişimcilerin her alanda kendilerini göstermeleri gerektiğine değindi. Ergün,” Bugün kadınlarımızın ekonomide siyasette, akademide ve her alanda kalkınma hızımızı üst seviyelere taşıyacaktır. Biz artık ekonomide kadınlarımıza sadece fabrikalarda çalışan bir işçi olarak değil bir işveren ve girişimci olarak bakıyoruz. Kadınlarımızın özelliklerine iş dünyasının çok ihtiyacı vardır.” diye konuştu.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve KOSGEB tarafından düzenlenen girişimci kadınlar sertifika törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 90 kadını gösterdikleri girişimcilik nedeniyle tebrik etti. Sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bütün kadınların gününü tebrik ederek başlayan Bakan Ergün, “İnşallah bu günler kadınlarımız için yeni bir ivme kazanmaya vesile olur.” dedi.

Hükümet olarak kadınlarla ilgili politikalara önem verdiklerini belirten Ergün, kadınların birey ve aile içinde güçleneceği adımları attıklarını söyledi.

Ergün, “Bizim geleneğimizde kadınlarımızın çok önemli bir yer vardır. Toplumun özünü, temelini teşkil etmektedir. Kadınlar sadece kendi çocuğunun annesi değil, Bütün toplumun annesidir. Kadınlar toplumu doğurmaktadırlar. Her erkek bir kadının oğludur. Kadının çok yönden değeri vardır. Annelik ve toplumu büyüten bir varlık olması yönünden önemlidir.” ifadelerini kullandı. Kadınların ekonomide, siyasette, akademide ve her alanda olması kalkınma hızını üst seviyelere taşıyacağını dile getiren Ergün, kadınları sadece fabrikalarda çalışan bir işçi olarak değil bir işveren ve girişimci olarak bakmak istediklerini kaydetti.

"GİRİŞİMCİLER EN BÜYÜK İMKÂNIMIZDIR"Hükümet olarak girişimciliği çok önem verdiklerini ifade eden Ergün, “Bunun için en hayati ihtiyaçlardan bir tanesi girişimcilik konusudur. Gençler, kadınlar ve herkes girişimci olmanın çabası içerisinde olmalıdır. Biz de çabamızı bu istikamette yoğunlaştırdık. Girişimciler sahip olduğumuz potansiyeli değerlendirecek en büyük imkânımızdır. Girişimcilik başlı başına bir servettir.” diye konuştu.

"IMF ARTIK BİZDEN BORÇ İSTİYOR" Türkiye’nin girişimci istikrarıyla iyi bir noktada olduğunu dile getiren Ergün, “Türkiye artık dış borcunu da halletmiş bir ülkedir. Bizim IMF’ye olan borçlarımız Mayıs ayı itibariyle sıfırlanmaktadır. Artık onlardan ne borç ne program bir talebimiz yoktur. Bilakis onların bizlerden talebi vardır. Diyorlar ki; 'Sizin durumunuz iyi, bize 5 milyar dolar borç verebilir misiniz?' Düşünüyoruz verebilir miyiz.” ifadelerini kullandı.