Atmosfer Biliminde Son Gelişmeler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü ile Manchester ve Bristol Üniversiteleri işbirliğiyle düzenlenen, “Atmosfer Biliminde Son Gelişmeler ve Uluslararası Hava Laboratuarı FAAM Gözlemleri” Çalıştayı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Atmosfer Biliminde Son Gelişmeler
Çalıştaya; OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Erdönmez yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrenciler; bu çalıştayın amacı sizleri bilgilendirmek olduğu kadar, bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığını anlamanızı sağlamak, bu gibi projelerde bulunmanızı ve projeye katkı sağlamanızı öğretmektir. Bu anlamda siz gençler sorun, sorgulayın yeni şeyler öğrenin. Daha da ötesine gidip bilgi üretimine katkı koyan genç bilim insanları olun. Eğer sizler de böyle düşünüyorsanız bizimle ve bu değerli bilim insanlarıyla bağlantı kurun. Biz elimizden geldiğince destek vermeye hazırız” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın ise, “Üniversitemiz Son yıllarda ciddi oranda uluslararasılaşan bir üniversitedir. Yaklaşık binin üzerinde uluslararası öğrenciye sahibiz ve bu öğrencilerin sayısı giderek artmaktadır. Bununla beraber; yabancı araştırmacılar da üniversitemize ilgi göstermekte ve üniversitemizdeki bilim insanlarıyla işbirliği yapmaktadırlar. Bizim üniversitemizde yurt dışı doktorada çok ciddi oranda araştırmacı potansiyeli var. Bu potansiyeli harekete geçirdiğimizde, bu potansiyelle beraber yurt dışındaki bilim çevreleri ve araştırma kurumlarıyla iletişim kurduğumuzda, bugün de gördüğümüz gibi olumlu Sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu çalıştayın atmosfer bilimine ve dünyanın geleceğine yönelik olumlu Sonuçlara vesile olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay programına geçildi. Çalıştayda, Prof. Dr. Dudley Shallcross, “Gaz Fazı Küresel Atmosferik Modeller ve Atmosfer Bilimde Güncel Konular”, Carl Percival, “Atmosferik Laboratuar Ölçümlerinde Son Gelişmeler”, Dr. Aşan Bacak, “Atmosfeik Alan Ölçümlerinde Son Gelişmeler”, A. Murray Booth ise “Aerosol Modeller” konularında bilgi verdiler .
Kaynak: İHA