Yüksek Okul Başka Bahara

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Yatağan Meslek Yüksek Okulu inşaatı için Kalkınma Bakanlığından talep edilen bütçeye olumlu cevap alamadıklarını belirterek, “Şu anda bütçemizden inşaatı yürütecek kadar bütçe ayıramadık” dedi.

Yüksek Okul Başka Bahara
Belediye Başkanı Haşmet Işık ise önümüzdeki günlerde yüksekokul inşaatı için 1 milyon TL aktarabileceklerini açıkladı.

Yatağan Belediyesi'nin girişimleri ile 2 bölüm halinde eğitime açılan ve şu ana kadar Yatağan Sanayi Sitesi Kooperatifine ait binada faaliyetini sürdüren Yatağan Meslek Yüksek Okulu 3 bölüm ile yola devam ediyor

Yatağan Belediyesi öncülüğünde kurulan Yatağan Yüksek Öğrenim Binaları ve Yurtlarını Yaptırma ve Yaşama Derneği tarafından inşaat çalışmalarına katkı sağlanmaya çalışılırken, geçtiğimiz yıl Yatağan Kaymakamlığını ziyaret eden Muğla Üniversitesi Rektörü Harmandar, yüksek okul inşaatının bugünlere gelmesinde emeği geçen dernek yönetimi ve Yatağan Belediyesine teşekkür ederek inşaatı Muğla Üniversitesi olarak tamamlayacaklarını açıklamıştı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu ve Prof. Dr. Mustaf Işıloğlu, üniversitenin akademik çalışmaları ile ilgili bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu. Düzenlenen toplantıya katılan Yatağanlı gazetecilerin “Yatağan Meslek Yüksek Okulu inşaatının üstlenen Üniversite ne zaman harekete geçecek, bu konuda Son durum nedir” sorusunu cevaplayan Rektör Harmandar, “Şu anda üniversite bütçemizden inşaatı yürütecek kadar bütçe ayıramadık" dedi.

"Yatağan çok önemli bir bölge" diyerek sözlerini sürdüren Harmandar, Yatağan Belediye Başkanıyla görüşme yaptıklarını ve kendilerinden bir adım atmalarını istediklerini belirterek, “Başkan Işık ile yaptığımız görüşmede siz bir adım atınki bizde birkaç adım atabilelim, üniversitemizin öz gelirlerini aktarabilelim dedim. Başkan Son olarak 2 arsayı satışa çıkarttığını ve buradan elde edilecek geliri yüksek okul inşaatında kullanacaklarını söylemişti. Ondan Sonra bizde gerekeni yaparız. Yaklaşık 2 milyon TL bir bütçe ayırtabilirsek bu sorunu çözebiliriz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Rektör Harmandar ile yaptıkları görüşmeyi doğruladı ve belediyeye ait arsa satışından elde edilecek gelir ile yüksekokul inşaatına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Işık, “Önümüzdeki günlerde bu satış gerçekleştiği taktirde 1 milyon TL’ye kadar bir katkı yapmamız söz konusudur. Ancak şu ana kadar bu işlem gerçekleşmedi. Biz yola çıkarken söylediğimiz gibi sözümüzün arkasındayız ve ilçemize bu yüksekokulu kazandıracağız, halkıma verdiğim sözü tutacağım” diye konuştu.

Kaynak: İHA