Viranşehir Belediyesi'nde Toplı İş Sözleşmesi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Viranşehir Belediyesi Genel-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Viranşehir Belediyesi'nde Toplı İş Sözleşmesi
Buna göre işçilere yıllık yüzde 13 zam yapılırken, 8 Mart, 21 Mart ve 25 Kasım günleri işçiler için idari izin sayılacak. Genel-İş Sendikası Urfa Şube Başkanı Sadık Demir, “Aslında şenlikle kutlanması gereken bir sözleşmedir. Fakat Belediye Başkanımız Sayın Leyla Güven hukuksuz bir şekilde cezaevinde olduğu için bizde böyle sade bir tören yaptık. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun da çalışanların emeğine saygılı olduklarını bu nedenle onların haklarını en iyi şekilde koruduklarını dile getirdi

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken ise sözleşmede kadın haklarının daha da korunduğu 8 Mar Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır günlerinin idari izin olarak verilmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar sözleşme metnini imzaladılar. Atılan imzaların ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Genel-İş Urfa Şube Başkanı Sadık Demir ve Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken Belediyede çalışan kadınlara karanfil dağıttı.

Kaynak: İHA