Sincan’da Yeşilay Semineri

Ankara Sincan Belediyesi, Yeşilay Haftası sebebiyle vatandaşa alkol, sigara gibi kötü alışkanlıkların zararlarını anlatan bir seminer verdi.

Lokman Hekim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Sibel Alpar tarafından uyuşturucu, sigara ve alkolün vücuda, topluma ve aileye olan olumsuz etkileri anlatıldı. İlçe sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği program, büyük beğeni topladı. Alpar, sigara, alkol ve uyuşturucunun en çok aileleri olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. Sibal Alpar, Türkiye’de her yıl 200 bin, dünyada ise her 13 saniyede 1 kişinin sigara sebebiyle öldüğünü kaydetti.

Alpar, “ 9 ile 17 yaş arası gençlerimizin yüzde 16'sı sigara, yüzde 11'i alkol, yüzde 2,9'u uyuşturucu kullanıyor. Dünyada yaklaşık 184 milyon kişi uyuşturucu bağımlısı... Cinayet, boşanma, hırsızlık, intihar, trafik kazaları gibi suçların yüzde 80'inin sebebi alkoldür. Ülkemiz sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için her yıl 8,5 milyar dolar harcamaktadır. Türkiye'de her yıl 200 bin, dünyada ise her 13 saniyede 1 kişi sigara sebebiyle ölmektedir." dedi.