Pmyo’dan Dagc’ye Ziyaret

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah Şahin, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne(DAGC) nezaket ziyaretinde bulundu.

Pmyo’dan Dagc’ye Ziyaret
Ziyarette Erzurum Basını ve DAGC hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Anadolu’daki ilk yarı resmi yerel gazetenin Envar-ı Şarkiye adıyla Erzurum’da yayınlandığını ardından Albayrak Gazetesi’nin 1913-1918 yılları arasında neşredildiğini ve Milli Mücadele’ye önemli destekler sunduğunu anlattı. Erzurum Basını’nın köklü bir geçmişi bulunduğunu kaydeden Özsoy, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin de bölgeye hitap eden bir meslek kuruluşu olduğunu hatırlattı, çalışmalarını anlattı. Özsoy, DAGC olarak PMYO ile birlikte çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

PMYO Müdürü Şahin de Erzurum Basını’nın şerefli bir geçmişe sahip olduğunu ve bunu ilk kez burada duyduğunu belirterek, kendisinin de polisliğinin yanı sıra bir yazar olduğunu kaydetti.

Polis ve gazetecilerin kamu hizmeti gören birer meslek mensubu olduğunu anlatan Şahin, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile bundan böyle birlikte işbirliği içerisinde olacaklarını, birlikte çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Şahin, ayrıca DAGC Başkanı Özsoy’a kendi yazdığı kitaplardan hediye etti .
Kaynak: İHA