Öğrencilere Güvenli Gıda Semineri

Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Güvenilir Gıda” konulu seminer verildi.

Öğrencilere Güvenli Gıda Semineri
Pazarlar Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin ve Veteriner Hekim Eşref Şenses, öğrencilere gıdaların insan sağlığına etkilerini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlkay Çetin, değişik zamanlarda ilköğretim ve liselerde öğrencilere güvenilir gıda tüketimi konularında seminer verdiklerini ve okullarda denetleme yaptıklarını dile getirerek, gençlerin sağlıklı yaşam için güvenilir gıda tüketmeleri gerektiğini kaydetti.

Pazarlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, “İlçemiz öğrencilerinde “Güvenilir Gıda” tüketimi konusunda farkındalık yaratmak amacı ile program dâhilinde gerçekleştirilecek olan seminerlere başladık. İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Ekibi olarak ben ve Veteriner Hekim arkadaşımız Eşref Şenses tarafından gerçekleştirdiğimiz seminerde özellikle hijyen kuralları, gıda zehirlenmeleri ve zehirlenmelere neden olan bakterilere dikkat çekmeye çalıştık. Alo 174 Gıda Hattı’ nın tanıtımını yaparak öğrencilere nelere dikkat etmeleri gerektiği, gıda ambalajının üzerine bulunması gereken bilgiler, ürünlerin Son kullanma tarihleri ve saklama koşulları hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Seminere Pazarlar Çok Programlı Lisesindeki öğrenciler ve öğretmenler katıldı; ilköğretimden meslek yüksek okul öğrencilerine kadar tüm çocuk ve gençleri hedef alıyoruz; böylelikle seminer ve eğitim programlarımız devam edecektir” dedi.

Gıda güvenliği ile ilgili denetimlerin çok kapsamlı yapılmaya başladığını vurgulayan Çetin, "Bir gıda alırken tüketicinin de satıcının da dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Tüketici bir ürün alırken etiket bilgilerine muhakkak bakmalıdır. Ürünün Son kullanma tarihi, içeriği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı mı, ürün uygun şeklide muhafaza edilmiş mi şeklinde tüketicilerin ürünü almadan önce incelemelerde bulunması gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA