Ödemiş'te Turizm Otoparkı'nda Çalışmalar Devam Ediyor

Ödemiş’te, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi ile Cumartesi Pazarı başta olmak üzere tarihi ve turistik değerleri görmek için gelen turlara ait otobüslerin otopark sorununu ortadan kaldırmak üzere hazırlanan turizm otoparkında çalışmalar devam ediyor.

Ödemiş'te Turizm Otoparkı'nda Çalışmalar Devam Ediyor
ÖYKAM yakınlarındaki Kayalı Sokak’ta yaklaşık 5 bin 200 metrekarelik alanda yapılan otopark düzenlemesi kapsamında bölgeye de yeni bir kafeterya kazandırılacak. Bir yandan otoparka ait çevre düzenlemeleri sürerken, bir yandan da yeni kafeterya ile ilgili incelemeler de yapılıyor.

Daha önce Ödemiş Belediyesi’nin Ahrandı Tepesi eteklerindeki anfi tiyatro projesini hazırlayan yüksek mimar Defne Anter, kafeterya projesini hazırlamak üzere Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur’la birlikte Kayalı Sokak’taki otopark alanında keşif gezisi yaptı. Alanın kuzeydoğusundaki mandalina ağaçlarının bulunduğu bölümde inşa edilecek kafeterya ile incelemelerin tamamlanmasının ardından projenin hazırlanacağı belirtildi.

Kafeteryanın hem otoparkı kullananlar, hem de mahalle sakinleri için yeni bir dinlenme alanı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Bekir Keskin, “ÖYKAM, Arasta, Peynir Pazarı, Lozan Meydanı ile entegre olacak şekilde tur araçlarının park sorununu ortadan kaldırmak için geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz turizm otoparkında bir yandan çevre düzenlemelerini yapıyoruz, bir yandan da burayı daha da güzelleştirecek bir kafeteryanın hazırlıklarını gerçekleştiriyoruz. 5 bin 200 metrekarelik alanın bir kıyısında yer alan mandalina ağaçlarını da değerlendirecek şekilde hem tur araçlarıyla gelenlerin soluklanacağı, hem de mahalle sakinlerinin gün içinde kullanabileceği bir sosyal yaşam alanını bu bölgeye kazandıracağız. Bu bölgede günün her saati bir canlılık sağlayacağız. Turizm otoparkıyla ilgili gerekli düzenlemeler de yaz mevsimi öncesi tamamlanacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA