Ödemiş Ortaokulu’nun Bina Sıkıntısı Devam Ediyor

4+4+4 eğitim sisteminin ardından ortaokula dönüştürülen eski Ödemiş İlköğretim Okulu bahçesinde, geçtiğimiz yıl şubat ayında yıkılan C blok hizmet binası ile ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Yıldız Dağlı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ödemiş Ortaokulu’nun Bina Sıkıntısı Devam Ediyor
Başkan Dağlı, okul bahçesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Okulumuzda fizibilite sonucu C bloğun depreme dayanıksız olduğu tespit edildi ve 2011-2012 eğitim öğretim yılının birinci döneminde valilik kararı ile binamız boşaltıldı. Burada öğrenim gören 1-2 ve3. sınıf öğrencileri 2. Dönemde Atatürk İlkokulunda öğrenim gördüler. Aynı binada öğrenim gören ana sınıfı öğrencilerimiz de Bekir Girgin anaokulunda eğitime başladılar. Geçen sene Mayıs ayında da binanın yıkımı tamamlandı ve ardından 12 ay geçmesine karşın hala ihalesi yapılmadı. Okulumuzda ciddi anlamda bina eksikliği yaşanıyor. Resim atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, bilgisayar sınıfı ve salon gibi yerler dersliğe dönüştürülerek eğitim zor şartlar altında sürdürülüyor. Buna rağmen okulumuz ana sınıfı öğrencileri derslik yetersizliğinden dolayı hala Bekir Girgin Anaokulu'na devam ediyorlar. '

SINIFLAR GELECEK SENE 45 KİŞİYE ÇIKACAK
Dağlı, 'Önümüzdeki sene artan öğrenci yoğunluğu nedeniyle öğrenci sayısı sınıflarda 45 kişiye çıkacak. Bu da sınıflarda yoğunluğun artmasına ve öğrencilerin sağlıklı eğitim almalarının önünde engel teşkil edecek. Okul Aile Birliği olarak, yıkılan binamızın yerine düşünülen binanın bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, yapılacak bina için 12 derslikli olan talep, daha sonra 16 derslik olarak değiştirildi. İhale tarihi de bu nedenle gecikti.
Kaynak: İHA