Kocaeli'nin Emekçi Kadınları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan 9 kadın ağaç diplerini kazarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Kocaeli'nin Emekçi Kadınları
Kocaeli'de 9 kadın özellikle hafta sonları vatandaşların akın ettiği Sekapark'ı güzelleştirmek için canla başla çalışıyor. Park Bahçeler Müdürllüğü'ne 9 aylık geçici işçi olarak giren 9 kadın, sabah 8 akşam 17.00 saatleri arasında Sekapark ve Marina Sahili'nde mıntıka temizliği yapıyor. Ağaçların etrafındakı zararlı otları temizleyen kadınlar, kazma işlemini de gerçekleştiriyor. Üç ay öncesine kadar ev hanımıyken iş sahibi olan kadınlar asgari ücret karşılığında çalışıyor. Dokuz kadın hem aile bütçesine katkıda bulunmaktan he de çalışmaktan oldukça memnun. 43 yaşındaki Aynur İzbudak 3 ay öncesine kadar ev hanımı olduğunu bu iş sayesinde kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

Yeşim İzbudak ise, "Hayat müşterek. biz de ihtiyaçtan çalışıyoruz. Eşime destek olma amacıyla çalışıyorum. Kadınların da her işi yapabildiğini herkes görsün" şeklinde konuştu.

Sözleşmeleri gereği 6 ay sonra işi bırakmaları gereken kadınlar istenirse sürekli çalışacaklarını kaydettiler .
Kaynak: İHA