Keçiören’de Gönüller Birleşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi'nin birinci ayağı 'Koruyucu Aile' programı için Ankara'nın Keçiören ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Keçiören’de Gönüller Birleşti
Toplantı sırasında şehit aileleri ve gazilere de Devlet Övünç Madalyası verildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanısıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Lale Öcal, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Askerlik Şubesi Başkanı Albay Ahmet Atay, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

Toplantının başında şehit ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlendi.

Şehit ailelerine ve gazilere madalyaları takdim edilirken duygusal anlar yaşandı.KORUYUCU AİLE PROGRAMI TANITILDIMadalya töreninin ardından 'Gönül Elçileri' projesinin ilk ayağı 'Koruyucu Aile' programı için Keçiören Belediyesi ve Keçiören Kaymakamlığı’nın ortaklığıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısına geçildi. Toplantıda konuşan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, şehitlerin en değerli varlıkları olan canlarını bu ülke için feda etmiş Kahramanlar olduklarını belirterek “Gazilerimiz de şehit olma yolunda o fedakarlığı göstermiş, belli uzuvlarını kaybetmiş, yaralanmış Kahramanlardır. Bugün buradaki tören beni de duygulandırdı.” dedi.

'Gönül Elçileri' projesinin ülke sathında başlatıldığını kaydeden Kaya, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hamiliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen bu proje ile Türkiye genelindeki bütün ailelere ulaşmayı istediklerini söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise öncelikle madalya törenine değinerek, vatanın şehitlere ve gazilere her zaman minnettar kalacağını ifade etti.

Başkan Ak, 'Gönül Elçileri’ni ben de çok önemsiyorum. İnanıyorum ki bu toplumda herkesin kendince yaptığı güzel, hayırlı işler vardır. Ama bunların daha organize biçimde yapılması ve herkesin kendi sorumluluğu çerçevesinde bir şeyler yapabildiğini göstermesi hem kendisi açısından hem de toplumsal duyarlılık açısından önemlidir.” ifadelerini kullandı .