‘islam’ın İşığında Kadın’ Konferansı

Adıyaman Müftülüğü Aile, İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından kadınlara yönelik ‘İslam Işığında Kadın’ konulu konferans verildi.

‘islam’ın İşığında Kadın’ Konferansı
Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa bayanların yanı sıra, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Demirkol, SGK Müdürü Ömer Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan katıldı.

Konferans Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğreticisi Mehmet Güven’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Daha sonra programın açış konuşmasını yapan Müftü Yardımcısı Mustafa Altun, İslam Dini’nin kadına hak ettiği değeri vermesine vurgu yaptı.

Altun, “Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav) Efendimiz kadının saygın bir yere sahip olması için çaba göstermiştir. Kadına karşı şiddeti önlemiştir. Kadına sevgi, şefkat ve muhabbetle doludur. ‘En hayırlınız, hanımına iyi davranandır’ demiştir” dedi.

Daha sonra Vaize Meryem Yiğit tarafından, ‘İslamın Işığında Kadın’ konulu konferans verildi.

Meryem Yiğit, konuşmasında kul olarak kadın ve geleneksel anlayıştan kaynaklanan yanlış din algısı ana başlıklarında, “Dini, hukuki, sosyal, kültürel ve siyasal hakları kadına verirken, yaratılışın getirdiği hakları gün yüzüne çıkarmak gayesinde olmalıyız. Aksi halde kadın haklarını erkeklerden alıp kadınlara vermek algısı yanlıştır. Kadınlar erkeklerin bir bütünü, tamamlayıcısı, diğer yarısıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA