Gercüş Eğitim Bir-sen'den Kadınlar Günü Açıklaması

Batman'ın Gercüş Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) İlçe Başkanı Atilla Yaramış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

Gercüş Eğitim Bir-sen'den Kadınlar Günü Açıklaması
Eğitim Bir-Sen Gercüş İlçe Başkanı Atilla Yaramış, batının dayatmaları karşısında günden güne manen çöküntüye uğrayan toplumun, 8 Mart’ı da bağrından kopmuş bir gün gibi telakki ettiğini söyledi.

Yaramış, kadına değer vermek için Avrupa’nın dayatmalarına ihtiyaç olmadığını belirterek, "Bizim medeniyetimizde, kadının yeri, başların tacı olmaktır. Zira kadının bizde karşılığı annedir, eştir, kardeştir. Onlara hürmette ve şefkatte eksiğimizdir esas ayıp olan. Daha dün, Ortaçağ’da, kadının insan olup olmadığını tartışan Avrupa’dan alacağımız hiçbir şey yoktur. Yüce dinimiz, her şeyde olduğu gibi, bu noktada da yeter bize. Kadın haklarını özellikle 8 Mart’ta dile getiren, bütün oluşum ve kişilere buradan sesleniyoruz, İnancı gerekleri üzerine yaşayan kadınlara da kulak verin. Gözleriniz onları da görsün. Onların tercihlerine saygı duymak, mücadelenize leke düşürmez. Aksine sizleri samimi kılar. Başörtüsü sorununu, bir kadın hakkı ihlali olarak görmeyen hiç kimse, samimiyet sınavını da geçmemiş demektir" dedi

Kaynak: İHA