Feshane'de Suriye’ye Yardım Kermesi Açıldı

Deniz Feneri Derneği'nin ‘Kış Geldi.

. . Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye’ kampanyası kapsamında düzenlediği kermes, Feshane'de açıldı.Açılışa, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Erkan Ocak, Bangladeş Arakan Müslümanları Liderlerinden Dr. Muhammed Yunus, Deniz Feneri Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ve Yönetim Kurulu, İlim Yayma Vakfı, Suriyeli Yardım Dernekleri ve Güngören Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Salih Zeki Kaplan katıldı.

Kermeste, Hatay Yayladağı Kampı'nda kalan 17-50 yaş arasındaki Suriyeli kadınların ürettiği malzemeler de yer aldı. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz kermesle ilgili yaptığı açıklamada, kermesin 10 Mart Pazar gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Cengiz, ''Buradan toplanacak gelirin tamamı, şu anda Türkiye'de misafir olan Suriyeli kardeşlerimize insani yardım olarak ulaştırılacak. Filistin’e yardım için düzenlenen kermeste 1 milyon liraya yakın yardım toplanmıştı. 'Suriye ile Filistin bize aynı yakınlıkta. İnanıyorum ki gönlü zengin, hayırsever milletimiz, 5 gün içerisinde Filistin kermesini aratmayacak şekilde buraya akın edecek ve iyiliklerini hayra dönüştürecek.'' ifadelerini kullandı .