Erdemli'den Suriyelilere Yardım

Merkezi İçel’in Erdemli ilçesinde bulunan Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) tarafından zor durumdaki Suriye vatandaşları için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımların ilki dualarla yola çıktı.

Erdemli'den Suriyelilere Yardım
Yardım malzemelerinin yola çıkması dolayısıyla bir açıklama yapan Dernek Basın Sözcüsü Abdülkadir Baştürk, vatandaşların desteğiyle kampanyanın beklenenden fazla ilgi gördüğünü belirtti.

Baştürk,“Gönderdiğimiz bu yardım malzemelerinin ilki giysi ve gıda ürünlerinden oluşuyor. Yaklaşık 6 bin kişilik giysi ve bunun yanında gıda yardımı erken saatlerde kamyona yüklendi ve yola çıktı. Gıda yardımına ilaveten 240 çuval un da aynı anda başka bir araçla Kilis’e gönderildi” dedi.

Toplanan unun Kilis’te ekmeğe dönüştürülerek, kampların dışında kalan zor durumdaki Suriye vatandaşlarına dağıtılacağını dile getiren Baştürk, “Giysiler ise Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla Suriye’de Halep çevresinde ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırılacak. Zor gününde Suriyeli kardeşlerinin yanında olmaya çalışan, destekte bulunan vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Baştürk, kampanyanın sürdürüleceğini de kaydetti.

Kaynak: İHA