'ebk Taksitle Et Satsın'

Türk Tarım Orman Sendikası Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, Et Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası'nın kırmızı et stoklarını eritmesi için taksitli et satışı yapması çağrısında bulundu.

EBK Erzurum Et Kombinası'nın stoklarının dolu olması nedeniyle temmuza kadar kesim yapmamasının besici ve çiftçileri mağdur ettiğini belirten Adem Karadayı, problemin kredili et satışı ile çözülebileceğini iddia etti.
Besici ve çiftçilerin kesim vakti gelmiş büyükbaş hayvanlarını kestirememekten dolayı mağdur olduğunu belirten Karadayı,"Hayvancılığın istenildiği gibi gitmemesi fiyatların düşmesi, ot, saman ve yem fiyatlarının artması, ithal hayvanın gelmesi ile yetiştirici zor durumda kalmış, hayvanını satamamış ve kestirememiştir. Daha önceden alınan ve kesilen hayvanlar sayesinde de et stoku fazlalaşmıştır. EBK stoklarının etle dolu olması maalesef kesimi durdurma noktasına getirmiştir. Manidardır ki yerel seçimler öncesi dedikodusu yapılan ücretsiz et dağıtılmasına vatandaş ve memurlar olarak karşıyız. Bir kesimin faydalanmasındansa etin az daha makul fiyatlara çekilmesi ile herkesin en kısa sürede stoklardaki eti bitireceğinden şüphemiz yoktur. Geçmişte olduğu gibi memurlara taksitli et satışı da yapabilir, böylece hem devletimizin kasasına para girer zarar etmemiş olur ve herkese eşit olduğu için her hangi bir siyasi yatırıma da dönüşmemiş olur. Ucuz et satılması teklifimizi bütün yetkililerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteklemesini arzu ediyoruz." dedi.