Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Anısına Hatıra Ormanı

Adıyaman Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına oluşturulan hatıra ormanına 5 bin adet fidan dikimi yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Anısına Hatıra Ormanı
Cumhur Başkanı Abdullah Gül’ün Mayıs ayında Adıyaman’ı ziyaret etmesinden dolayı Adıyaman Belediyesi tarafından Türmüz Köyü mevkiinde Cumhurbaşkanı Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Ağaç dikimi töreninde bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “İnsanoğlu bu gün kuraklık, çölleşme, erozyon, sel ve çığ tahribatları ile karşılaşmaktadırlar. Dünyada görülen hızlı nüfus artışıyla birlikte orman alanlarının tahribi paralellik göstermektedir. Bu bağlamda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun İlimizi ziyareti sırasında talimatlarıyla Atatürk Barajı çevresi ağaçlandırma projesi kapsamında çalışmalara başlanmış ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. Orman sevgisi sonradan kazanılmaz. Dikilecek her fidanda topraklarımıza sahip çıkılacak insanlarımız daha yeşil bir doğa ve temiz bir çevre kazanacaklardır. Adıyaman’daki tüm kurul ve kuruluşların çabaları ve vatandaşlarımızın zaten olan duyarlılığının daha da artması neticesinde daha yeşil bir olacağımızı ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Cumhurbaşkanımızın adına oluşturulan bu hatıra ormanının doğal çevrenin korunması ve insanların huzur içinde sağlık yaşadığı bir il olması temennisiyle hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da konuşmasında, “Yerel yönetim olarak ağaç dikmenin doğaya ve nimetlerinden yararlananlara verilebilecek en güzel hediye olduğunu düşünüyorum. 2012 yılı mayıs ayında İlimize teşrif eden ve bizleri şereflendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e 5 bin ağaçlı hatıra ormanı sözü vermiştik. Ve bu sözü de kendilerinin ağaç konusundaki hassasiyetini bilerek vermiştik. Gönül isterdi ki, Cumhurbaşkanımızın geldiği gün ağaç dikimine başlayalım. Fakat Mayıs ayında ağaç dikilmediği için bu güne kısmet oldu” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarının erozyonu önlemesinin yanı sıra bir başka yararının rüzgar ve toz gibi gürültüleri de azatlığını ifade eden Büyükaslan, “Kentlerde havayı temizleyerek sağlığa büyük katkı sağlaması da birer hizmet üretimidir. Büyük devlet adamı ve Cumhurbaşkanımızın isminin Adıyaman’da yaşatılması için yaptığımız çalışma nedeniyle bu konuda ne kadar gurur duysak azdır. Sayın Abdullah Gül Hatıra Orman alanı çalışmasına destek veren sayın Valimize ve orman işletmeleri şube ve bölüm müdürlüğümüze ve bize büyük yardımları park ve bahçeler elemanlarına ve tüm çalışanlara ve siz değerli katılanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimi törenine Adıyaman Üniversitesi Prof. Dr. Talha resmi kurum müdürleri, öğretmenler, okul öğrencileri ile birçok vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA