Aydın’da Su Ürünleri Denetimleri Artarak Devam Edecek

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın genelinde su ürünleri denetimlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Aydın’da Su Ürünleri Denetimleri Artarak Devam Edecek
Aydın’da su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, su ürünleri kontrol ve denetimlerinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın başkanlığında İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ümit Karademir ile tüm ilçe müdürleri ve su ürünleri kontrol görevlilerinin katılımı ile müdürlüğümüzde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün kurulmasından sonra Türkiye su ürünleri kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaların önemli bir ivme kazandığını belirterek, “Bakanlığımızca bize verilen görevlerin yürütülmesinde azami dikkat edilmesi ve kamu adına yürüttüğümüz görevimizi yaparken birbirimizle sürekli istişare halinde olmamız gerekiyor. Aydın ilimizde su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, su ürünleri kontrol ve denetimlerinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla su ürünleri denetimleri il genelinde atarak devam edecek” dedi.

Toplantıda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na bağlı olarak düzenlenen Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında yapılmakta olan su ürünleri kontrol ve denetimlerinin daha etkin hale getirilmesi ile denetim ve kontrol formlarının elektronik ortamda Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SÜBİS) sistemine aktarılması konuları başta olmak üzere yapılan ve yapılacak olan su ürünleri denetimlerinin amaçları, denetlenecek konular, cezai yaptırımlar ve denetim yapılacak yerler ile denetim sırasında dikkat edilecek hususlar anlatıldı.

Toplantı sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinde çalışan denetim elemanlarının kullanacağı çanta, balık ölçüm cetveli, ağ ölçüm cetveli, makas, el feneri, şeritmetre gibi ekipmanlar ile “su ürünleri kontrol görevlisi” kimlik kartlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca Aydın genelinde yapılacak denetimlerde birliktelik sağlanması, ilçeler arası çapraz denetimlerin yapılması hususlarında da görüş birliğine varıldı .
Kaynak: İHA