45 Yıllık Tarla Davasını Aihm'e Taşıdı

Adana'da annesinden kalan parça parça 700 dönümlük araziye akrabalarının el koyduğunu ileri sürerek 45 yıldır hukuk mücadelesi veren yaşlı kadın AİHM'ye başvurdu.

45 Yıllık Tarla Davasını Aihm'e Taşıdı
Ailenin tek evladı olan 77 yaşındaki Sabiha Bağ, annesi Zehra Bağ'dan kalan parça parça 700 dönümlük araziyi akrabalarının aldığını ileri sürerek 45 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı

Ömrünün yarısını mahkemelerde geçiren yaşlı kadın, "Bu araziler annemden bana kaldı. Ben ailenin tek çocuğu olduğum için annemin bütün malı mülkü bana kaldı. Ancak 45 yıl önce köye tapu kadastro geldiğinde akrabalarımız bizim bütün arazilerimizi kendi üzerlerinde göstermişler. Bu nedenle annemin parça parça 700 dönümlük arazisi şimdi başkalarının üzerinde görünüyor. Ben bunun için o günden Sonra hukuk mücadelesi başlattım ama kazanamadım" dedi.

Annesinden kalan arazileri almak için yılmadan usanmadan hukuk mücadelesine devam edeceğinin altını çizen Bağ, şunları kaydetti: "45 yıl önce şuan başkasının olan arazilerin tapusu annemin üzerine ancak buna rağmen başlatığım hukuk mücadelesinde bir türlü ben kazanamadım. Ancak yılmadan mücadeleme devam ettim. En Son verdiğim mahkemeyi de ben kazanamadım. Onun için Yargıtay'a başvurdum şimdi 2 yıldır Yargıtay'dan bir Sonuç bekliyorum." Daha önceki hukuk mücadelesinde hep kaybettiği için Türkiye'de hakkını arayamayacağını düşünen Bağ, AİHM'ye başvurduğunu söyledi.

Bağ, "Artık kendi vatanımda alamadığım hakkımı yaban ellerde arıyorum. Çünkü burada adalet denen şey kalmamış. 45 yıl önce annemin üzerine olan araziler nasıl olup da şimdi başkasının üzerinde. Ben bu arazileri ölmeden almak istiyorum. Eğer arazilerimi alırsam büyük bir hayır yapacağım" diye konuştu.

Kaynak: İHA