Kutso’da Dış Ticaret Eğitimi
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Stuttgart Ticaret Odası ortaklığında yürütülmekte olan “Internationalize SMEs” başlıklı Avrupa Birliği projesi kapsamında, KUTSO’da Dış Ticaret Eğitimi düzenlendi.

Proje, 3 gün boyunca gerçekleştirilecek eğitim programı ile başladı.
KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Eskişehir Sanayi Odası yetkilileri ve KUTSO üyelerinin katılımı ile yapılan açılış programında, ESO Genel Sekreteri Y.Emre Heper ile KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enver Özer birer konuşma yaptılar.
ESO Genel Sekreteri Y.Emre Heper, projenin kapsamı hakkında bilgi vererek, iki ülke arasında ticari ilişkilerin artırılmasına olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.
Ayrıca, Almanya ve Türkiye arasında karşılıklı ticari heyet ziyaretleri ve fuar katılım organizasyonları yapılacağını ifade etti.
KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enver Özer, Eskişehir Sanayi Odası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki proje ortaklığı ve işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getirerek, böyle çalışmaların Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında katkı sağlayacağını belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından KUTSO tarafından gerçekleştirilen ve üyelerine ücretsiz olarak sunulan dış ticaret eğitim programı başladı.
3 gün sürecek olan programda, eğitmen Nilüfer Arıak tarafından, dış ticarette temel kavramlar ve mevzuat, dış ticarette teslim ve ödeme şekilleri ile işlemlerde kullanılan belge ve sözleşmeler, devlet destekleri, krediler ve finansman, hedef pazarların belirlenmesi ve pazarlama stratejileri, Avrupa Birliği pazarı, dağıtım anlaşmaları ve dağıtım kanallarının belirlenmesi, sipariş süreçleri, akreditif ve dış ticaretteki çeşitleri, akreditifin işleyiş biçimi ve belgeleri hakkında, katılımcılara ayrıntılı bilgiler verilecek .
