İkiz Kardeşlerin Girişimcilik Başarısı

Denizli’de ikiz kardeşler, bir çorap markası oluşturarak kurdukları siteyle online satış yapmaya başladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Derya-Deniz Yalçın adlı kız kardeşler, girişimcilikleriyle takdir topluyor. İşletme Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Derya ve Deniz Yalçın, bir yandan öğrenimlerine devam ederken diğer yandan PAÜ Teknokent’te kurdukları şirketle çorap satışı yapıyor. Diyabetik çorap, antibakteriyel kokulu çorap ve masaj çorabı ürettiren ikiz kardeşler, ’Corabimo’ markasıyla bunları eczanelere kurdukları stant yardımıyla satıyor. begensen.com adlı internet sitesi kuran ikiz kardeşler buradan online satış yaparak önemli bir başarı elde etti.

Deniz Yalçın bu işe arkadaş çevrelerine sattıkları ürünler ile başladıklarını belirterek, “Daha sonra annemizin günlerine katılmaya başladık. Arkadaşlarımızın ailelerinin de günlerine katılmaya başladık. Sonra satışlarımız iyiye gitmeye başladı.

Bunu nasıl geliştirebileceğimizi düşündük. Daha geniş kitlelere ulaşmak istedik ve ikiz kardeşimle begensen.com sitesini kurduk” dedi.

Derya Yalçın ise siteyi kurduktan sonra kendi markalarını oluşturduklarını kaydederek şöyle konuştu: “Çorap markası oluşturduk. Marka tescilini yaptıktan sonra eczanelere standlarımızı yerleştirdik. Standlarımız yoğun ilgi gördüğü için eczaneler kendileri bize sipariş vermeye başladı.

Böyle çorap markamızın ismi yayılmaya başladı.

Talepler yoğun. Özellikle varis çorabı istiyorlar. Onu da satmaya başlayacağız.” İş hayatına erken adım atmanın kendileri için avantaj olduğunu belirten Derya Yalçın, “Genç arkadaşlarımız girişimde bulunurken korkmasın. Cesaretle her şeyin üstünden gelirler” dedi.

Kaynak: İHA