Dr. Gökçınar: Alkol, Uyuşturucudan Daha Zararlı

Yozgat’ın Boğazlıyan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Celal Naci Gökçınar, alkollü içeceklerin insan sağlığına büyük zararı olduğunu belirtti.

Dr. Gökçınar, vücutta önemli görevler yapan beyin, mide, kalp, akciğer gibi organlara alkolün, uyuşturucudan daha fazla zarar verdiğini söyledi.

Yeşilay Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Dr. Gökçınar, ülser, siroz, felç gibi hastalıkların, uyuşturucu katkılı alkollü içkilerden kaynaklandığını ifade etti.

Alkollü içkilerin insan sağlığına büyük zararlarının olduğunu vurgulayan Dr. Gökçınar, "Uyuşturucu denilince esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelir. Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyuşturucu alanlar önce rahatlık, baş dönmesi duyar, sonra sarhoş olurlar. Sarhoşlar doğru düşünüp doğru karar veremezler. Kolay suç işlerler, içkili iken araç sürenler taşıt kazalarına neden olurlar. Alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar. Birçok mutlu evlilikler alkol yüzünden yıkılmıştır." ifadelerini kullandı.Sigaranın toplumda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesi olduğunu söyleyen Dr. Gökçınar, “Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar. Sigara kansere de sebep olur." şeklinde konuştu.